«Η προστασία του Δάσους στο Ελληνικό Σύνταγμα»: Εορτασμός της Παγκόσμιας Ημέρας Δασών στο ΑΠΘ

«Προστασία Δασών στο Θεμελιώδες Νομικό Πλαίσιο της χώρας» είναι το θέμα της εκδήλωσης που διοργανώνει το Τμήμα Δασολογίας και Φυσικού Περιβάλλοντος του ΑΠΘ, με αφορμή τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Δασών, την Τρίτη 21η Μαρτίου 2023 και ώρα 9.30, στην Αίθουσα Τελετών του ΑΠΘ.

παγκόσμια ημέρα δασών

Την εκδήλωση θα χαιρετήσουν ο Πρύτανης του ΑΠΘ, Καθηγητής Νικόλαος Γ. Παπαϊωάννου, ο Κοσμήτορας της Σχολής Γεωπονίας, Δασολογίας και Φυσικού Περιβάλλοντος του ΑΠΘ, Καθηγητής Απόστολος Αποστολίδης, και εκπρόσωποι δημοσίων και επαγγελματικών φορέων.

Ο κεντρικός ομιλητής της εκδήλωσης, Καθηγητής της Νομικής Σχολής του ΑΠΘ Κωνσταντίνος Γώγος, θα αναπτύξει το θέμα «Η προστασία του Δάσους στο Ελληνικό Σύνταγμα».

Ο κ. Κωνσταντίνος Γώγος έχει πλούσιο συγγραφικό έργο και πολυάριθμες δημοσιευμένες μελέτες σε θέματα διοικητικού, διοικητικού δικονομικού, διοικητικού οικονομικού, υπαλληλικού, ενωσιακού και περιβαλλοντικού δικαίου, δικαίου της χωροταξίας και της πολεοδομίας. Διδάσκει διοικητικό δίκαιο, διοικητική δικονομία και δίκαιο περιβάλλοντος, χωροταξικό και πολεοδομικό. Έχει διατελέσει επιστημονικός συνεργάτης του Κέντρου Διεθνούς και Ευρωπαϊκού Οικονομικού Δικαίου, επισκέπτης ερευνητής στις Νομικές Σχολές του Πανεπιστημίου της Χαϊδελβέργης και του Ελεύθερου Πανεπιστημίου του Βερολίνου και επισκέπτης καθηγητής στο θερινό τμήμα του Ομοσπονδιακού Πανεπιστημίου της Βαλτικής στο Καλίνινγκραντ. Είναι μέλος της επιστημονικής εταιρείας «Νόμος και Φύση» και του ΔΣ της επιστημονικής εταιρείας Δικαίου της Πολεοδομίας και Χωροταξίας. Από το 2022 θητεύει ως μέλος του Ανωτάτου Ειδικού Δικαστηρίου.