ΕΚΠΑ | Elearning: Προγραμματιστής Βάσεων Δεδομένων: Εκμάθηση Γλώσσας SQL και της Γλώσσας Τύπου NoSQL

Σκοπός του προγράμματος ”Προγραμματιστής Βάσεων Δεδομένων: Εκμάθηση Γλώσσας SQL και της Γλώσσας Τύπου NoSQL” είναι η εκπαίδευση των συμμετεχόντων/ουσών στη γλώσσα SQL (Structured Query Language), προκειμένου να προγραμματίζουν βάσεις δεδομένων σχεσιακού τύπου και τύπου NoSQL και να αναπτύσσουν τις κατάλληλες εφαρμογές βάσει των σχετικών επιχειρησιακών απαιτήσεων.

προγραμματισμός βάσεων δεδομένων

Το πρόγραμμα εστιάζει, αρχικά, στη βήμα προς βήμα εκμάθηση της γλώσσας SQL ανεξάρτητα από την υποκείμενη τεχνολογία βάσης δεδομένων και τις επιμέρους ιδιαιτερότητές της. Στη συνέχεια, οι συμμετέχοντες/ουσες θα εισαχθούν στην τεχνολογία NoSQL και στη χρήση γλώσσας προγραμματισμού τύπου NoSQL, ενώ ιδιαίτερη έμφαση δίνεται στην πρακτική εξάσκηση και εφαρμογή. Σχετικά με την εφαρμογή της γλώσσας SQL χρησιμοποιείται η MySQL, ενώ για την πρακτική εξάσκηση και εφαρμογή γλώσσας τύπου NoSQL χρησιμοποιείται η πλατφόρμα MongoDB και η γλώσσα τύπου NoSQL, MongoDB Query Language (MQL).

Τέλος, οι εκπαιδευόμενοι/-ες θα κληθούν να εργαστούν σε ένα ολοκληρωμένο έργο μελέτης περίπτωσης με τελικό παραδοτέο μία βάση δεδομένων σε πλήρη έκταση.

Το πρόγραμμα απευθύνεται σε απόφοιτους Πανεπιστημιακής Εκπαίδευσης της ημεδαπής και της αλλοδαπής, καθώς και σε απόφοιτους Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης με συναφή εργασιακή ενασχόληση, οι οποίοι θέλουν να επιμορφωθούν σε θέματα προγραμματισμού βάσεων δεδομένων με την SQL, και να ασχοληθούν με το αντικείμενο του προγραμματισμού βάσεων δεδομένων.

Περισσότερα εδώ.