AIR: 5 Απριλίου στους κινηματογράφους

Με σκηνοθέτη τον βραβευμένο Μπεν Άφλεκ και πρωταγωνιστή τον Ματ Ντέιμον, στον ρόλο του αιρετικού στελέχους της Nike, Σόνι Βακάρο, η δραματική κομεντί AIR αποκαλύπτει την εκπληκτική συνεργασία του -τότε πρωτάρη- Μάικλ Τζόρνταν με το νεοσύστατο τμήμα μπάσκετ της Nike.

air

Η συνεργασία αυτή άλλαξε τα δεδομένα παγκοσμίως και το brand Air Jordan έφερε την επανάσταση στον κόσμο του αθλητισμού, αλλά και στη σύγχρονη κουλτούρα. Στη συγκινητική αυτή ιστορία θα παρακολουθήσουμε μια αντισυμβατική, παράτολμη ομάδα που η συνέχεια της κρέμεται από μια κλωστή· μια μητέρα ασυμβίβαστη, που έχει αντιληφθεί το τεραστίων διαστάσεων ταλέντο του γιου της· και τον άνθρωπο-φαινόμενο του μπάσκετ, αυτόν που αργότερα αναγνωρίστηκε ως ο κορυφαίος παίχτης όλων των εποχών.

Στην AIR παίζουν ο Μπεν Άφλεκ, στον ρόλο του Φιλ Νάιτ, συνιδρυτή της Nike, ο Τζέισον Μπέιτμαν ως Ρομπ Στράσερ, ο Κρις Μεσίνα ως Ντέιβιντ Φολκ, ο Μάθιου Μάχερ ως Πίτερ Μουρ, ο Μάρλον Γουέιανς ως Τζορτζ Ράβελινγκ, ο Τζέι Μορ ως Τζον Φίσερ, ο Τζούλιους Τένον ως Τζέιμς Τζόρνταν, ο Κρις Τάκερ ως Χάουαρντ Γουάιτ και η Βαϊόλα Ντέιβις στον ρόλο της Ντελόρις Τζόρνταν. Το εντυπωσιακό αυτό καστ συμπληρώνουν ο Νταν Μπουκατίνσκι και ο Γκούσταφ Σκάρσγκαρντ.

Ο Άφλεκ σκηνοθετεί το σενάριο που έγραψε ο Άλεξ Κόνβερι. Οι παραγωγοί της AIR είναι οι Πίτερ Γκάμπερ, Τζέισον Μάικλ Μπέρμαν, Μπεν Άφλεκ, Ματ Ντέιμον, Μάντισον Ένλι, Τζεφ Ρόμπινοφ, Ντέιβιντ Έλισον, Τζέσι Σίσγκολντ και Τζον Γουέινμπαχ. Διευθυντές παραγωγής είναι οι Πίτερ Στράους, Τζόρνταν Μόλντο, Κέβιν Χάλοραν, Μάικλ Τζο, Ντριου Βίντον, Τζον Γκράχαμ, Ντάνα Γκόλνμπεργκ και Ντον Γκρέιντζερ.

Η ομάδα του Άφλεκ πίσω από τις κάμερες αποτελείται από τον σκηνοθέτη φωτογραφίας Ρόμπερτ Ρίτσαρντσον, τον σχεδιαστή παραγωγής Φρανσουά Οντουί, τον μοντέρ Γουίλιαμ Γκόλντενμπεργκ, την ενδυματολόγο Σαρλέζ Αντουανέτ Τζόουνς και τη μουσική παραγωγό Άντρια φον Φέρστερ.

Τα Amazon Studios και η Skydance Sports παρουσιάζουν μια παραγωγή της Artists Equity και της Mandalay Pictures, την ταινία AIR. Η ταινία θα διανεμηθεί στα σινεμά της Αμερικής από την Amazon και διεθνώς από την Warner Bros Pictures. Η πρεμιέρα είναι στις 5 Απριλίου 2023, μετά την παγκόσμια πρεμιέρα της στο Prime Video..

Σκηνοθεσία: Μπεν Άφλεκ

Σενάριο: Άλεξ Κόνβερι

Παραγωγοί: Ντέιβιντ Έλισον, Τζέσι Σίσγκολντ, Τζον Γουέινμπαχ, Μπεν Άφλεκ, Ματ Ντέιμον, Μάντισον Έινλι, Τζεφ Ρόμπινοφ, Πίτερ Γκάμπερ και Τζέισον Μάικλ Μπέρμαν

Εκτέλεση Παραγωγής: Ντάνα Γκόλντμπεργκ, Ντον Γκράνγκερ, Κέβιν Χάλοραν, Μάικλ Τζόι, Ντου Βίντον, Τζον Γκράχαμ, Πίτερ Ε. Στράους, Τζόρνταν Μόλντο

Πρωταγωνιστούν: Ματ Ντέιμον, Μπεν Άφλεκ, Τζέισον Μπέιτμαν, Κρις Μεσίνα, Μάθιου Μαχερ, Μάρλον Γουέϊανς, Τζέι Μορ, Τζούλιους Τένον, Κρις Τάκερ και Βαϊόλα Ντέιβις

Ημερομηνία Εξόδου: 5 Απριλίου 2023

Διάρκεια: 1 ώρα και 52 λεπτά