Νύχτα Ιδεών 2023: «Τι περισσότερο ακόμα;»

Η Νύχτα των Ιδεών, το διεθνές ετήσιο ραντεβού αφιερωμένο στην ανταλλαγή, το διάλογο και τη σύγχρονη σκέψη, διοργανώνεται και φέτος από το Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδος.

νύχτα ιδεών

Στη φετινή διοργάνωση, στις 27 Απριλίου 2023, που έχει τον τίτλο «Τι περισσότερο ακόμα ;», προσκαλούνται διανοούμενοι και εμπειρογνώμονες, για να θέσουν τις βάσεις για ένα εποικοδομητικό διάλογο, επικεντρωμένο στα θέματα της οικολογίας.

Την επαύριο της μεγαλύτερης οικονομικής κρίσης στην ιστορία της Ελλάδας, η επιστροφή στην ανάπτυξη αποτελεί επιτακτική ανάγκη. Η Ελλάδα όπως και όλος ο πλανήτης αναζητά τρόπους για μια βιώσιμη ανάπτυξη. Σ ’αυτήν την αναζήτηση είναι επιτακτική ανάγκη όσο ποτέ άλλοτε να ληφθούν υπόψη οι προκλήσεις της κλιματικής απορρύθμισης που αντιμετωπίζουν όλα τα κράτη και να προταθούν λύσεις που θα διαφυλάξουν τη βιωσιμότητα τους και την ευημερία τους.

Ακόμη κι αν οι προσπάθειες αυτές είναι σχετικά πρόσφατες, θα πρέπει να ενθαρρυνθούν. Η ανησυχία για το κλίμα βρίσκεται πλέον στο επίκεντρο του πολιτικού σχεδιασμού και του δημόσιου διαλόγου και οφείλουμε όλοι να συμμετέχουμε.

Περισσότερες πληροφορίες για το πρόγραμμα θα αναρτηθούν σύντομα.