Σημαντική διάκριση για το Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο

Η Cisco Ελλάς και οι συνεργάτες της διακρίθηκαν για τα καινοτόμα έργα κυβερνοσφαλείας που έφεραν εις πέρας την περσινή χρονιά.

Συγκεκριμένα, τοΕλληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο (ΕΑΠ), η SPACE HELLAS καιη Cisco διακρίθηκαν στα Cyber Security Awards 2023 για την επιτυχή υλοποίηση του έργου “Security Everywhere – Simplified security with one hybrid security fabric/platform”.

ελληνικό ανοιχτό πανεπιστήμιο

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση της Cisco, το έργο αφορά ένα ολοκληρωμένο σύστημα ενιαίας διαχείρισης που μπορεί να αυτοματοποιήσει και να επιταχύνει ένα σύνολο από προηγμένες λειτουργίες ασφάλειας, όπως η πρόβλεψη, ο εντοπισμός, η διερεύνηση και η άμεση αποκατάσταση. Με το έργο αυτό, οι άνθρωποι, οι διαδικασίες και η τεχνολογία αλληλοσυμπληρώνονται στον οργανισμό του ΕΑΠ, δημιουργώντας μία αποτελεσματική άμυνα κατά των κυβερνοεπιθέσεων. Τα βραβεία αφορούν τις κατηγορίες Cybersecurity Leadership και Infrastructure & Network Security.

Η ανακοίνωση καταλήγει σημειώνοντας πως: «κατά τη διάρκεια μιας χρονιάς που δοκιμάστηκαν η ανθεκτικότητα των συστημάτων και η αντοχή των ανθρώπων, αυτά τα ξεχωριστά βραβεία αναγνώρισαν την εξαιρετική διαχείριση κυβερνοασφάλειας και ψηφιακής ασφάλειας στις ελληνικές επιχειρήσεις, καθώς και στον δημόσιο τομέα, στις κρίσιμες και στις δημόσιες υποδομές».