Σημαντική διάκριση για το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών

Την Πέμπτη 23 Μαρτίου 2023 πραγματοποιήθηκε εκδήλωση για την 12η τελετή βράβευσης του ελληνικού Προγράμματος L’Oréal – UNESCO για τις Γυναίκες στην Επιστήμη.

γεωπονικό πανεπιστήμιο

Η κ. Μαρούλα Κόκοτου,  Επίκουρη Καθηγήτρια στο Εργαστήριο Γενικής Χημείας του Tμήματος Επιστήμης Τροφίμων και Διατροφής του Ανθρώπου του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών, βραβεύτηκε από το πρόγραμμα L’Oréal – UNESCO για τις Γυναίκες στην Επιστήμη, ως μια από τις τρεις νέες Ελληνίδες ερευνήτριες για το σημαντικό ερευνητικό τους έργο και τη συνεισφορά τους, στους τομείς της Ιατρικής, της Βιολογίας και της Χημείας στην Ελλάδα. Η κ. Μαρούλα Κόκοτου τιμήθηκε για το ερευνητικό της έργο με τίτλο «Ανάπτυξη νέων μεθόδων ποιοτικού και ποσοτικού προσδιορισμού οργανικών ενώσεων και μεθόδων λιπιδομικής ανάλυσης με υγρή χρωματογραφία σε συνδυασμό με σύγχρονες τεχνικές, όπως η φασματομετρία μάζας και η εφαρμογή στη μελέτη φυσικών και μη φυσικών συστατικών τροφίμων και βιολογικών υγρών».

Το ελληνικό Πρόγραμμα L’Oréal-UNESCO για τις Γυναίκες στην Επιστήμη είναι αποτέλεσμα της συνεργασίας της L’Oréal Hellas και της Ελληνικής Εθνικής Επιτροπής για την UNESCO. Ήδη από το 2006 μέχρι και σήμερα έχουν βραβευθεί 35 Ελληνίδες ερευνήτριες. Στόχος του προγράμματος είναι η προώθηση, η ενίσχυση και η  υποστήριξη των επιτευγμάτων των γυναικών, που ασχολούνται και διαπρέπουν με την επιστημονική τους έρευνα στους τομείς των Βιοεπιστημών, των Φυσικών Επιστημών, των Μαθηματικών και της Επιστήμης των Υπολογιστών. Τα βραβεία ενθαρρύνουν τις νέες Ελληνίδες επιστήμονες να συνεχίσουν την έρευνά τους στην Ελλάδα, προσφέροντας όχι μόνο ηθική επιβράβευση, αλλά και χρηματική ενίσχυση ύψους 10.000 ευρώ.