7 λόγοι γιατί είναι ωραίο να κάνεις Πάσχα στο χωριό!

Πολλοί είναι αυτοί που αντιπαθούν να περνάνε τις διακοπές στο χωριό με την οικογένειά τους, χωρίς ίντερνετ, καφετέριες και κλαμπάκια. Είναι όμως έτσι τα πράγματα;; Σε αυτό το άρθρο θα προσπαθήσω να αναδείξω 7 λόγους που αξίζει το Πάσχα στο χωριό.

πάσχα στο χωριό

1. Ηρεμείς και φεύγεις από το χάος της πόλης. 
Πράσινα βουνά, γαλάζιες θάλασσες, απέραντες πεδιάδες, γραφικά χωριά και πλατείες με τον κλασικό πλάτανο στο κέντρο. Υπάρχει κάτι καλύτερο;;

2. Νιώθεις το πνεύμα της κατάνυξης.

Στα χωριά μπορείς να αισθανθείς το πνεύμα της μεγάλης εβδομάδας. Ο κόσμος παει στην εκκλησία, συμμετέχει στον στολισμό του επιταφίου, ψέλνει τα τροπάρια του επιταφίου “ω γλυκύ μου έαρ” και παρακολουθεί τη λειτουργία της Ανάστασης.

3. Αναβιώνεις τα ήθη και τα έθιμα της περιοχής σου. 

Κάθε περιοχή έχει τις δικές της παραδόσεις που οι κάτοικοι τις διατηρούν ακόμα. Η ανάσταση δεν είναι μονο δυναμιτάκια…

4. Δοκιμάζεις εκλεκτούς μεζέδες όπως κοντοσούβλι, παραδοσιακές πίτες με χειροποίητο φύλλο, τη γευστικότατη τσαλαφούτη και πολλά ακόμα. 

5. Συμμετέχεις στις εορταστικές προετοιμασίες (βάψιμο αυγών, ζύμωμα τσουρεκιών, δημιουργία μαγειρίτσας κτλ). 

6. Ξαναμαζεύεται όλη η οικογένεια μαζί στο ίδιο τραπέζι.

Οσα και να λέμε για την οικογένεια μας, κατά βάθος αγαπάμε κάθε έναν από τους συγγενείς μας. Τα χρόνια περνάνε και μερικά μέλη οδεύουν αναπόφευκτα προς το τέλος της ζωής τους. Ας περάσουμε οσες περισσότερες στιγμές μπορούμε με τους δικούς μας ανθρώπους.

7. Ξεφεύγεις από την τυποποιημένη ζωή της πόλης και ανακαλύπτεις την απλότητα και την αλήθεια της εξοχής. 

Καλές γιορτές!