Comicdom CON Athens 2023 | 12-14 Μαΐου 2023

Tο μακροβιότερο διεθνές φεστιβάλ της χώρας για την τέχνη των comics, επιστρέφει μεγαλύτερο από ποτέ! Το Comicdom CON Athens 2023, 17ο στη σειρά, θα πραγματοποιηθεί στις 12, 13, 14 Μαΐου, στην Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων.

comicdom con

Το πρόγραμμά του Comicdom CON Athens 2023 περιλαμβάνει:

ΕΚΘΕΣΕΙΣ, διεθνείς και ελληνικές, φυσικές και ψηφιακές


ΠΡΟΒΟΛΕΣ animation


ARTISTS ALLEY με σχεδόν 170 δημιουργούς comics και εικονογράφους


BAZAAR καταστημάτων και εκδοτικών


AGORA – PORTFOLIO REVIEW SESSIONS με εγχώριους δημιουργούς και εκδότες να παρουσιάζουν τις δουλειές του σε διεθνείς εκδότες με στόχο την εκτός συνόρων έκδοσή τους.


WORKSHOPS και MASTERCLASSES, από καταξιωμένους διεθνείς και Έλληνες δημιουργούς ΤΕΛΕΤΗ ΑΠΟΝΟΜΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΒΡΑΒΕΙΩΝ ΚΟΜΙΚΣ, σε συνεργασία με τη νεοσύστατη Ελληνική Ακαδημία Κόμικς


ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ COMICDOM COSPLAY


ΘΕΜΑΤΙΚΕΣ ΣΥΖΗΤΗΣΕΙΣ / PANELS


ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ για παιδιά και γονείς, σε συνεργασία με την Athens Comics Library

Το προσεχές διάστημα θα ανακοινωθούν οι λεπτομέρειες για όλες τις δράσεις του Φεστιβάλ, καθώς και το ωρολόγιο πρόγραμμα. Μείνετε συντονισμένοι!

*Οι Φυσικές Εκθέσεις θα φιλοξενηθούν στον εκθεσιακό χώρο του Μηχανουργείου.
*Οι Ψηφιακές Εκθέσεις θα φιλοξενηθούν στο Ψηφιακό Μουσείο Comics – comicsmuseum.gr και θα παραμείνουν διαθέσιμες για το κοινό και μετά την ολοκλήρωση του Φεστιβάλ.
*Οι Προβολές θα φιλοξενηθούν στο Αεριοφυλάκιο 1 – Αμφιθέατρο «Μιλτιάδης Έβερτ»  .
*Το Artists Alley θα φιλοξενηθεί στον κεντρικό χώρο του Μηχανουργείου.
*Το Bazaar Καταστημάτων και Εκδοτικών θα φιλοξενηθεί στον προαύλιο χώρο του Μηχανουργείου.
*Η Agora, τα Workshops, οι Θεματικές Συζητήσεις, τα Panels, και το Πρόγραμμα για Γονείς και Παιδιά, θα φιλοξενηθούν στο INNOVATHENS. 

Το Comicdom CON Athens είναι ένα τριήμερο διεθνές φεστιβάλ αποκλειστικά αφιερωμένο στα comics και την κουλτούρα τους. Το φεστιβάλ διοργανώνει η Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρία Comicdom Press.

Από το 2006 μέχρι και το 2022, το φεστιβάλ αποτελούσε συνδιοργάνωση της Comicdom Press και της Ελληνοαμερικανικής Ένωσης, με τους χώρους της τελευταίας να φιλοξενούν την εκδήλωση ενώ, κατά καιρούς, φορείς όπως ο ΟΠΑΝΔΑ και το Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδος συμμετείχαν ως συνδιοργανωτές.

Το 2021 και το 2022 το Φεστιβάλ πραγματοποιήθηκε στην Πλατεία Κλαυθμώνος και στην Ελληνοαμερικανική Ένωση. Φέτος το Comicdom CON Athens θα φιλοξενηθεί στην Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων.

Από το 2006, σε μια εκδήλωση βασισμένη στα πρότυπα αντίστοιχων διεθνών διοργανώσεων, το ελληνικό κοινό έρχεται σε επαφή με μια από τις πλέον ενδιαφέρουσες μορφές Τέχνης παγκοσμίως, μέσω της παρουσίας διεθνώς καταξιωμένων δημιουργών, εκθέσεων πρωτότυπων έργων, sketch events, panels, προβολών, workshops για την τεχνική του σεναρίου και της εικονογράφησης, παρουσιάσεων νέων τίτλων από ελληνικές εκδοτικές comics, bazaar ελληνικών καταστημάτων comics και εκδοτικών εταιριών, καθώς και των Ελληνικών Βραβείων Κόμικς (πήραν τη θέση των Comicdom Awards, το 2015), των μοναδικών βραβείων comics για τους Έλληνες δημιουργούς, στα οποία μια Ακαδημία επαγγελματιών και ειδικών του χώρου τιμά τους καλύτερους της χρονιάς που πέρασε..

Παράλληλα, στο πλαίσιο του Comicdom CON Athens, έχουν διοργανωθεί πολύ επιτυχημένες εκθέσεις πρωτότυπων έργων, σε συνεργασία με καταξιωμένους διεθνείς φορείς, όπως το Billy Ireland Cartoon Library & Museum, το Μουσείο Hergé και το Cartoon Art Museum του Σαν Φρανσίσκο. Στις εκθέσεις μας έχουν φιλοξενηθεί έργα σπουδαίων δημιουργών, όπως οι Will Eisner, Charles Schulz, Hergé, Neal Adams, Winsor McCay, Jack Davis, Bob Kane, Brian Bolland και άλλοι.

Ανάμεσα στους guests που έχει φιλοξενήσει το Comicdom CON Athens συμπεριλαμβάνονται μεγάλα ονόματα της διεθνούς σκηνής comics, όπως οι John Romita Jr., Bill Tucci, David Lloyd, Scott Lobdell, Peter Milligan, Marv Wolfman, Jean Schulz, Chris Ware, David Prudhomme, Milo Manara, Mike Carey, John Wagner, Jamie Delano και Andrew Wildman.