2o Trophy Meet Up – 25 Απριλίου στο Ο.Π.Α.

Το ΜΒΑ του Ο.Π.Α. και ο Οργανισμός Νέα Γεωργία-Νέα Γενιά σας προσκαλούν στο 2ο Trophy Meet-up την Τρίτη 25 Απριλίου 2023 στο Αμφιθέατρο Αντωνιάδου 17.00-20.00.

trophy meet up

Το «Trophy-Τροφή», το οποίο αποτελεί πλέον θεσμό στο οικοσύστημα της αγροδιατροφικής καινοτομίας. Φέτος θα είναι η 5η συνεχόμενη χρονιά που υλοποιείται και θα περιλαμβάνει δράσεις που καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους με έμφαση σε δύο αλληλένδετους πυλώνες:

  • Τα «Trophy – Τροφή Meetups» σε συνεργασία με πανεπιστήμια και ερευνητικά ιδρύματα: μία πλατφόρμα δικτύωσης, επαφής, ενημέρωσης και αμφίδρομης επικοινωνίας μεταξύ όλων των εμπλεκόμενων στην αλυσίδα αγροδιατροφικής καινοτομίας και τεχνολογίας στην Ελλάδα.
  • Το «Trophy – Τροφή Open Innovation» σε συνεργασία με πρωτοπόρες επιχειρήσεις στην Ελλάδα: ένα μοναδικό στην Ελλάδα εγχείρημα αλληλεπίδρασης και πρακτικής συνεργασίας της βιομηχανίας με το οικοσύστημα αγροδιατροφικής καινοτομίας για την ανάπτυξη τεχνολογικών λύσεων με δυνατότητα εμπορικής αξιοποίησης.

Τα ελληνικά πανεπιστήμια θα συμμετάσχουν ως βασικοί συνεργάτες και υποστηρικτές. Μέχρι στιγμής, έχουμε εξασφαλίσει τη συμμετοχή των εξής πανεπιστημίων: Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, Πανεπιστήμιο Μακεδονίας, Διεθνές Πανεπιστήμιο, Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής και την Αμερικάνικη Γεωργική Σχολή και το Perrotis College, καθώς και το ΕΚΕΤΑ. Επίσης, τα πανεπιστήμια Θεσσαλίας και Αιγαίου είναι άμεσα εμπλεκόμενα στην προσπάθεια μας. 

Το κάθε ένα Meetup εστιάζει σε 3 θεματικές, δύο γενικές και μία ειδική και οι οποίες συνδέονται και με το «Trophy – Τροφή Open Innovation». 

Έχουν διάρκεια 3 ωρών, και κάθε ένα περιλαμβάνει 3 θεματικές παρουσιάσεις από επιχειρηματίες, στελέχη επιχειρήσεων και ακαδημαϊκούς, καθώς και μία σειρά από διαδραστικά workshop σχετικά με την παραγωγή καινοτόμων ιδεών, τη δημιουργία ομάδων και τεχνικών παρουσιάσεων.

Οι συμμετέχοντες είναι φοιτητές και ερευνητές με διάφορα ακαδημαϊκά υπόβαθρα, καθώς και νεοφυείς επιχειρήσεις, ενώ υπολογίζεται η συμμετοχή περισσότερων από 80 ατόμων σε κάθε ένα, οι οποίοι θα μπορούν να συμμετάσχουν στο «Trophy – Τροφή Open Innovation”. Ο βασικός στόχος μας είναι να έχουμε συμμετοχές από διαφορετικά πανεπιστήμια και σχολές.

Σχετικά με τον οργανισμό «Νέα Γεωργία Νέα Γενιά»

Ο οργανισμός Νέα Γεωργία Νέα Γενιά  στοχεύει στη δημιουργία ευκαιριών απασχόλησης και επιχειρηματικότητας για τους νέους στον κλάδο της αγροδιατροφής στην Ελλάδα. Ιδρύθηκε το 2018 με πρωτοβουλία και δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ) στο πλαίσιο του προγράμματος Επανεκκίνηση και Ενίσχυση των Νέων. Από το 2018 έχουμε υποστηρίξει περισσότερους από 29.600 ωφελούμενους (νέοι αγρότες, παραγωγοί, απόφοιτοι, επαγγελματίες) και άλλους εμπλεκόμενους επιχειρηματίες μέσα από τα προγράμματα κατάρτισης, επιχειρηματικότητας, περιφερειακής ανάπτυξης και ανακούφισης από φυσικές καταστροφές.

Έχει υλοποιήσει πάνω από 50 προγράμματα ανάπτυξης ανθρώπινου δυναμικού, και έχει υποστηρίξει περισσότερες από 100 μικρές και νεοφυείς επιχειρήσεις και οικοτεχνίες σε όλη την Ελλάδα, Σύμφωνα με την αναφορά αντικτύπου (2020-2021) από τον ανεξάρτητο εξωτερικό αξιολογητή μας (Deloitte):

  • η συνολική αξία για την ελληνική οικονομία από τις δράσεις του οργανισμού μας είναι 16,8 εκ., ενώ από τις δράσεις των ωφελούμενών μας είναι 10,9 εκ.
  •  το 94% των ωφελούμενών μας βελτίωσαν τις παραγωγικές και τις τεχνικές τους διαδικασίες
  • πάνω από το 44% των ωφελούμενών μας επένδυσαν στην ανάπτυξη νέων προϊόντων και υπηρεσιών, 
  • πάνω από το 36% των επιχειρηματιών ή αυτοαπασχολούμενων ωφελούμενών μας, μείωσε το περιβαλλοντικό του αποτύπωμα. 

Το 2022 ο Οργανισμός μας επιλεχθήκαμε από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή DG Agri ως Best Practice, έχοντας προσκληθεί να παρουσιάσουμε το έργο μας ως σημείο αναφοράς και υπόδειγμα στον κλάδο της αγροδιατροφής στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Για δηλώσεις συμμετοχής παρακαλώ να συμπληρώσετε την φόρμα: https://forms.gle/2xHvey3BpCtRRoz59

ID: