Συμμετοχή του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών στο 3o EU-CONEXUS Festival

Η συμμαχία των Ευρωπαϊκών Πανεπιστημίων EU-CONEXUS, στην οποία συμμετέχει το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών μαζί με άλλα 8 πανεπιστήμια, πραγματοποίησε κατά το διάστημα από 28 έως και 30 Μαρτίου 2023 στο Πανεπιστήμιο La Rochelle της Γαλλίας το 3ο EU-CONEXUS Festival.

γεωπονικό πανεπιστήμιο

Αφιερωμένο στις τέχνες, τον πολιτισμό, τον αθλητισμό και την επιστήμη, το EU-CONEXUS Festival είχε ως στόχο να προωθήσει την ποικιλομορφία των πολιτισμών που απαρτίζουν τη συμμαχία και να ενισχύσει τους δεσμούς μεταξύ της πανεπιστημιακής κοινότητας, όπως επίσης και τη σύνδεση με την τοπική κοινωνία. Με κύριο θέμα την Αειφόρο Διαχείριση της Αστικής Παράκτιας Ζώνης, το EU-CONEXUS Festival αποτέλεσε μια ευκαιρία για τα μέλη της κοινότητάς που το πλαισιώνουν να επιδείξουν την καλλιτεχνική τους ερμηνεία για τα θέματα και τις προκλήσεις της.

Κατά τη διάρκεια της τριήμερης αυτής ευρωπαϊκής εκδήλωσης, σχεδόν 80 άτομα από τις εννέα (9) διαφορετικές χώρες που απαριθμούν το Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο, είχαν τη δυνατότητα να έρθουν πιο κοντά και να μοιραστούν τον πολιτισμό και την κουλτούρα τους μέσα από ποικίλες διαπολιτισμικές καλλιτεχνικές παραστάσεις με ποίηση, μουσική και χορό, αλλά και αθλητικούς αγώνες, εκθέσεις και επιστημονικά εργαστήρια. Το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, συνέβαλε ενεργά σε αυτή τη δημιουργική πρωτοβουλία, με την έκθεση και παρουσίαση τεσσάρων φοιτητικών έργων που ανήκαν στους τομείς των εικαστικών και των παραστατικών τεχνών.

Το φεστιβάλ ολοκληρώθηκε με πνεύμα ομόνοιας και αλληλεγγύης, με την παρουσίαση του επίσημου τραγουδιού, ύμνου του EU-CONEXUS, το οποίο συνέθεσε ο Γάλλος καλλιτέχνης Wilfried Hilderbrandt με τη συνεργασία φοιτητών. Επόμενη συνάντηση για το  4ο EU-CONEXUS Festival, θα είναι το 2025 στο Πανεπιστήμιο Frederick στην Κύπρο.