Διαδικτυακή Διάλεξη: «Η εφαρμογή της Θεωρίας Παιγνίων στην Πολιτική: Ο πολιτικός ανταγωνισμός και η διαδικασία λήψης αποφάσεων»

Το Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο, η Σχολή Κοινωνικών Επιστημών και το Πρόγραμμα Σπουδών Διοίκησης Επιχειρήσεων και Οργανισμών, σας προσκαλούν την Τετάρτη, 26 Απριλίου 2023 και ώρα  19.00 στη διαδικτυακή διάλεξη του κ. Θεόδωρου Χατζηπαντελή, με τίτλο «Η εφαρμογή της Θεωρίας Παιγνίων στην Πολιτική: Ο πολιτικός ανταγωνισμός και η διαδικασία λήψης αποφάσεων».

ελληνικό ανοιχτό πανεπιστήμιο

Η προσέγγιση της θεωρίας παιγνίων στο πολιτικό μάρκετινγκ εγκαινιάζει μια νέα στρατηγική προοπτική για τον πολιτικό ανταγωνισμό. Συνδυάζει και αξιολογεί διαφορετικές στρατηγικές πολιτικού μάρκετινγκ και δείχνει πώς μπορούν να επηρεάσουν το αποτέλεσμα των εκλογών. Ο πολιτικός ανταγωνισμός θεωρείται ως ένα στρατηγικό παιχνίδι, όπου πρέπει να εντοπιστούν οι αντίπαλοι παίκτες, οι στρατηγικές που χρησιμοποιήθηκαν κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού και οι κανόνες του. Αυτή η νέα εννοιολογική προσέγγιση μπορεί να χρησιμοποιηθεί για στρατηγικό σχεδιασμό πολιτικού μάρκετινγκ στην διαχείριση πολιτικής (όπως η πανδημία) και εκλογικές εκστρατείες (όπως η εξελισσόμενη για τις εκλογές του Μαΐου).

Ο κ. Χατζηπαντελής Θεόδωρος είναι καθηγητής Εφαρμοσμένης Στατιστικής στο τμήμα Πολιτικών Επιστημών του ΑΠΘ & Μέλος ΣΕΠ του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου στο Πρόγραμμα Σπουδών Διοίκησης Επιχειρήσεων και Οργανισμών, ΘΕ ΔΕΟ13.

Η διάλεξη θα προβληθεί ζωντανά από το κανάλι του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου στο σύνδεσμο https://youtube.com/live/57OT8t2QgCs?feature=share