Η Εβδομάδα Μικρών Βιβλιοπωλείων επιστρέφει!

Τι είναι για σένα ένα μικρό βιβλιοπωλείο; Ένας ζεστός και φιλόξενος χώρος γεμάτος με τη μαγική μυρωδιά των βιβλίων; Η επαφή με τον έμπειρο βιβλιοπώλη που θα σου προτείνει τους τίτλους που σου ταιριάζουν; Ένα στέκι στο οποίο συναντιούνται αναγνώστες και δημιουργοί; ‘Η μήπως ένα σημείο αναφοράς στη γειτονιά σου; Όποια κι αν είναι η απάντηση, η Εβδομάδα Μικρών Βιβλιοπωλείων είναι μια αφορμή για να τα ανακαλύψεις περισσότερο.

μικρά βιβλιοπωλεία

Πάνω από 100 χώροι βιβλίου από όλη την Ελλάδα ενώνονται ξανά στις 22-27 Μαΐου και γιορτάζουν την Εβδομάδα Μικρών Βιβλιοπωλείων, με την υποστήριξη του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ). Αυτή η γιορτή είναι αφιερωμένη στο βιβλίο και τη φιλαναγνωσία και στοχεύει να ενδυναμώσει τη σχέση του κοινού με τα μικρά βιβλιοπωλεία αλλά και να τα αναδείξει ως αναπόσπαστο κομμάτι του πολιτισμού και των τοπικών κοινοτήτων.

Η Εβδομάδα Μικρών Βιβλιοπωλείων 2023 θα είναι γεμάτη συναντήσεις με αγαπημένους δημιουργούς και μοναδικές δράσεις που απευθύνονται σε μικρούς και μεγάλους αναγνώστες. Θα πραγματοποιηθεί για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά και φέτος επανέρχεται ανανεωμένη με στόχο να αποτελέσει ένα λογοτεχνικό φεστιβάλ πιο προσιτό στο κοινό, διασκεδαστικό και συμπεριληπτικό.