Κάνε το όνειρό σου πραγματικότητα: Σπούδασε στο Κολλέγιο IdEF – Το Γαλλικό Κολλέγιο της Ελλάδας

Κάθε χρόνο χιλιάδες υποψήφιοι συμπληρώνουν τα μηχανογραφικά τους δελτία και επιλέγουν τις σχολές που επιθυμούν να εισαχθούν. Φυσικά η τελική τους κατάταξη καθορίζεται από τη βαθμολογία στις Πανελλαδικές εξετάσεις και είναι γεγονός ότι πολλοί μαθητές καταλήγουν σε μία σχολή που δεν ήταν αρχικά η πρώτη τους προτίμηση.

idef

Γιατί όμως να συμβαίνει αυτό; Υπάρχουν εναλλακτικές! Ένας υποψήφιος μπορεί και πρέπει να κάνει κάνει το όνειρό του πραγματικότητα.

Για παράδειγμα, μπορεί να επιλέξει να φοιτήσει σε ένα Ιδιωτικό Κολλέγιο στην Ελλάδα που συνεργάζεται με ένα ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο. Έτσι ο νέος σπουδαστής θα παρακολουθήσει ένα ποιοτικό πρόγραμμα σπουδών, σε ευρωπαϊκά πρότυπα και με καταξιωμένους καθηγητές. Επιπλέον θα του δοθεί και η δυνατότητα να μάθει και μία ξένη γλώσσα αλλά και να παρακολουθήσει, εάν το επιθυμεί, για κάποιο διάστημα το πρόγραμμα σπουδών του συνεργαζόμενου ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου στο εξωτερικό.

Το Κολλέγιο IdEF προσφέρει σπουδές Νομικής και Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού

Ένα τέτοιο παράδειγμα αποτελεί και το Γαλλικό Κολλέγιο της Ελλάδας – Το Κολλέγιο IdEF. Το Κολλέγιο IdEF συμπράτει με το Δημόσιο γαλλικό Πανεπιστήμιο Sorbonne Paris Nord και προσφέρει πτυχία στη Νομική και στη Φυσική Αγωγή & Αθλητισμό.

Τα μαθήματα γίνονται στην ελληνική και τη γαλλική γλώσσα. Πρόσφατα δόθηκε ακόμα μία σημαντική δυνατότητα: οι σπουδαστές μπορούν να επιλέξουν ως γλώσσα προτίμησης την αγγλική γλώσσα.

Ο τίτλος που απονέμεται στους φοιτητές είναι αναγωρισμένος στη χώρα μας . Πιο συγκεκριμένα, η αναγνώριση των πτυχίων γίνεται από το ΑΤΕΕΝ (ΣΑΕΠ) του Υπουργείου Παιδείας και οι απόφοιτοι μπορούν να εργαστούν στον τομέα τους τόσο στη χώρα μας όσο και στο εξωτερικό ή να ανοίξουν τη δική τους επιχείρηση, όπως ένα δικηγορικό γραφείο ή ένα γυμναστήριο.

Οι σπουδές στην Ελλάδα έχουν πλέον το κύρος του εξωτερικού ακόμα και όταν μιλάμε για φοίτηση σε ιδιωτικές σχολές και το πτυχίο δεν υστερεί επαγγελματικά σε τίποτα σε σύγκριση με τα ΑΕΙ ή τα ΤΕΙ.

Το Τμήμα Νομικής επιστήμης

Το Τμήμα Νομικής επιστήμης του Γαλλικού Κολλεγίου IdEF έχει ως στόχο την εκμάθηση στους σπουδαστές του, των βασικών θεωρητικών γνώσεων της Νομικής επιστήμης και την άρτια εκμάθηση των νομικών τεχνικών και νομικής ορολογίας.

Το πτυχίο Νομικής από ένα αναγνωρισμένο κολλέγιο μπορεί να σου ανοίξει πάρα πολλές πόρτες για την ανέλιξή σου. Ανάλογα με τα χρόνια φοίτησης στο IdEF College, μπορείς να εγγραφείς σε δικηγορικούς συλλόγους, να αποκτήσεις μεταπτυχιακό τίτλο σπουδών, να συνεχίσεις τις σπουδές σου δωρεάν στο Γαλλικό Πανεπιστήμιο Sorbonne Paris Nord και πολλά ακόμα.

Να αναφέρουμε εδώ ότι το Κολλέγιο IdEF είναι το μοναδικό Κολλέγιο με πτυχιούχους Νομικής εγγεγραμμένους στα βιβλία ασκούμενων των Δικηγορικών Συλλόγων σε όλη την επικράτεια αλλά και πτυχιούχους Νομικής που εγγράφονται στα μητρώα Δικηγόρων και Δικηγορικών Συλλόγων της Ελλάδας.

Μάθε περισσότερα για το Πτυχίο Νομικής εδώ.

Τμήμα Φυσικής Αγωγής & Αθλητισμού

Το Τμήμα Φυσικής Αγωγής & Αθλητισμού του Κολλεγίου IdEF προσφέρει ένα σύγχρονο επίπεδο ακαδημαϊκής γνώσης και πρακτικής εφαρμογής για τους σπουδαστές που θέλουν να σταδιοδρομήσουν στον συγκεκριμένο τομέα.

Με το πτυχίο Φυσικής Αγωγής & Αθλητισμού μπορείς να εργαστείς σε γυμναστήριο και ως personal trainer. Επίσης, πολλά από τα μαθήματα που θα διδαχθείς στο Κολλέγιο IdEF αφορούν τους τραυματισμούς αθλητών και την αποκατάστασή τους, οπότε θα μπορέσεις να εργαστείς και σε κέντρα αποκατάστασης.

Τέλος, με το πτυχίο που θα αποκτήσεις και την αναγνώρισή του, ΑΤΕΕΝ (ΣΑΕΠ), θα μπορέσεις να εργαστείς και ως καθηγητής Φυσικής Αγωγής σε δημόσια και ιδιωτικά σχολεία αφού το πτυχίο του Γαλλικού Κολλεγίου ΙdEF παρέχεται σε συνεργασία με το Δημόσιο Γαλλικό Πανεπιστήμιο της Σορβόννης.

Αθλητικές Υποτροφίες σε συνεργασία με την ΕΘΝΟΑ


Μία ακόμα δυνατότητα που προσφέρει το Κολλέγιο IdEF στους ενδιαφερόμενους για το Τμήμα Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού είναι οι υποτροφίες που παρέχει, σε συνεργασία με την Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή (ΕΘΝΟΑ).

Οι συγκεκριμένες αθλητικές υποτροφίες αφορούν την οικονομική ενίσχυση των φοιτητών, είναι μία σημαντική έκπτωση που μπορεί να λάβει ο σπουδαστής κατά τη διάρκεια των σπουδών του.

Περισσότερες πληροφορίες για τις αθλητικές υποτροφίες θα βρεις εδώ.

Εμπειρίες φοιτητών στο Κολλέγιο IdEF

Το πιο σημαντικό για έναν εκπαιδευτικό οργανισμό είναι η ποιότητα σπουδών που προσφέρει στους σπουδαστές του και το τι αποκομίζουν κατά τη διάρκεια των φοιτητικών τους χρόνων.

Οι απόφοιτοι του Κολλεγίου IdEF έχουν να πουν πραγματικά τα καλύτερα όσον αφορά τη μεθοδολογία, την ποιότητα των σπουδών, τους καθηγητές του Κολλεγίου και τη συνολική εμπειρία εκμάθησης στο Κολλέγιο.

Πολλοί είναι οι απόφοιτοί της Νομικής σχολής του Κολλεγίου οι οποίοι έχουν άδεια ασκήσεως επαγγέλματος από Δικηγορικούς συλλόγους σε όλη την Ελλάδα.

Διαβάστε εδώ τι λένε για το Κολλέγιο IdEF οι απόφοιτοί του.