Το Teen Business School ανανεώνεται δυναμικά για την 14η διοργάνωσή του τον Ιούνιο

Με την προσθήκη νέων εισηγητριών, ξεχωριστών προορισμών την ημέρα των επισκέψεων, αλλά και με διεύρυνση της θεματολογίας του, η 14η διοργάνωση του Teen Business School του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, που θα διεξαχθεί διά ζώσης από τις 19 έως τις 27 Ιουνίου 2023 στη Θεσσαλονίκη, φιλοδοξεί να αναβαθμίσει περαιτέρω το ήδη επιτυχημένο πρόγραμμά της.

teen business school

Η καταξιωμένη διοργάνωση που προάγει τη νεανική επιχειρηματικότητα σε μαθητές και μαθήτριες από 14 έως 18 ετών έχει ήδη βραβευθεί με δύο βραβεία, Χρυσό και Πλατινένιο στη γνωστή εκδήλωση «Education Leaders Awards», ενώ έγινε επίσημη παρουσίασή της και στο βασιλικό ζεύγος της Ολλανδίας, όταν αυτό επισκέφθηκε τη Θεσσαλονίκη.

Το καθοριστικότερο όμως χαρακτηριστικό για το Teen Business School, είναι η καθιέρωσή του στη συνείδηση των πάνω από 400 αποφοίτων του και των κηδεμόνων τους, που αξιολογούν τα εκπαιδευτικά του αποτελέσματα σχεδόν με το απόλυτο άριστα.

Όπως επισημαίνει ο Επιστημονικός Υπεύθυνος του Σχολείου Νεανικής Επιχειρηματικότητας, Ιωάννης Νικολαΐδης, καθηγητής του Τμήματος Εφαρμοσμένης Πληροφορικής του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, «Η θετική ανατροφοδότηση και η ικανοποίηση που λαμβάνουμε από τους μαθητές και τους κηδεμόνες τους είναι κοντά στο απόλυτο, κάτι που μας κάνει να αισθανόμαστε την ανάγκη να εργαστούμε ακόμη περισσότερο, για να ανταποκριθούμε επαρκώς στις απαιτήσεις και τις ανάγκες των νέων μας».

«Έτσι», σημειώνει ο ίδιος, «για την επόμενη διοργάνωση, αποφασίσαμε να διευρύνουμε τις θεματικές που διδάσκονται, περιλαμβάνοντας για παράδειγμα θέματα όπως: ψυχολογία και διαχείριση άγχους, αποδοτικότητα και αυτοπεποίθηση, διαχείριση στόχων. Επιπλέον, πέρα από τους τακτικούς διδάσκοντες και τους ομιλητές που συμμετείχαν σε προηγούμενες διοργανώσεις, επιλέξαμε τρεις νέες αξιόλογες εισηγήτριες, καθώς και εκπρόσωπο ενός οργανισμού που προωθεί την επιχειρηματικότητα με ταξίδια στο εξωτερικό. Πρόκειται για την Αναστασία Πανίδου, την Λίνα Τσαλταμπάση και την Όλια Παναγιωτοπούλου, όπως και την ΜΚΟ Mindspace. Η τελευταία θα ενημερώσει για τις δυνατότητες και την μεγάλη πιθανότητα ενός ταξιδιού των συμμετεχόντων του προγράμματος στις ΗΠΑ. Ενδεικτικό του ενδιαφέροντος που ήδη εκδηλώνεται είναι ότι έστω κι αν βρισκόμαστε πολύ καιρό πριν το ξεκίνημα του προγράμματος, 25 μαθητές και μαθήτριες έχουν ολοκληρώσει την εγγραφή τους, οπότε εκτιμούμε ότι θα σημειωθεί ρεκόρ συμμετοχών».

Το πρόγραμμα στοχεύει στο να δώσει σε μαθητές και μαθήτριες τη δυνατότητα βιωματικής μάθησης των επιλογών καριέρας, γνώσεις σχετικά με την έννοια και τις επιλογές επιχειρηματικότητας, πληροφόρηση για το πώς δουλεύει μία επιχείρηση, καθώς και τη γνωριμία με πραγματικές επιχειρήσεις, μέσω επισκέψεων.

Κατά τη διάρκεια του προγράμματος θα πραγματοποιηθούν διαλέξεις και πρακτικά εργαστήρια από καθηγητές του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, οι οποίοι μεταφέρουν την τεχνογνωσία τους και δίνουν στους συμμετέχοντες την εικόνα του σύγχρονου επιχειρηματικού κόσμου. Ακόμη, θα πραγματοποιηθούν ομιλίες από διακεκριμένα άτομα στο χώρο του επιχειρείν και συζήτηση μαζί τους πάνω σε θέματα επιλογών καριέρας.

Ο 14ος κύκλος θα διεξαχθεί από τη Δευτέρα 19 έως και την Παρασκευή 23 Ιουνίου, αλλά και τη Δευτέρα 26 και Τρίτη 27 Ιουνίου 2023, συνολικά 7 ημέρες, από τις 10 το πρωί μέχρι τις 2 μ.μ. κάθε μέρα, σε 45λεπτες διδακτικές ώρες. Η βάση διεξαγωγής του προγράμματος θα είναι το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας, όμως κάποιες από τις διαλέξεις θα γίνουν και στο κτήριο της Αλεξάνδρειας Ζώνης Καινοτομίας στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, Φιλικής Εταιρείας 12.

Στους συμμετέχοντες θα δοθεί φάκελος με εκπαιδευτικό υλικό (σύγγραμμα – οδηγός σπουδών, σημειώσεις, ενδιαφέροντα άρθρα κλπ.), αλλά και «ηλεκτρονικό» εκπαιδευτικό υλικό, καθώς και Πιστοποιητικό Παρακολούθησης από το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας.

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκέπτονται την ιστοσελίδα της διοργάνωσης www.teenbusinessschool.gr ή να επικοινωνούν με το τηλ. 2310-891.227 ή τη διεύθυνση: teenbusinessschool@uom.edu.gr