Δεύτερη θέση σε διαγωνισμό hackathon για την ομάδα Open Source UoM του Πανεπιστημίου Μακεδονίας

Τη δεύτερη θέση στο διαγωνισμό hackathon κατέκτησαν τα μέλη της φοιτητικής ομάδας “Open Source UoM” του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, συμμετέχοντας στον καθιερωμένο 5ο Hackathon Serres το διάστημα από 5 έως 7 Μαΐου 2023 που πραγματοποιήθηκε στις εγκαταστάσεις του Τμήματος Πληροφορικής του ΔΙΠΑΕ Σερρών.

hackathon

Στον συγκεκριμένο διαγωνισμό, ο οποίος διοργανώνεται κάθε χρόνο από την τεχνολογική κοινότητα Σερρών SerresTech.gr και το Τμήμα Μηχανικών Πληροφορικής, Υπολογιστών και Τηλεπικοινωνιών του ΔΙΠΑΕ Σερρών, διαγωνίστηκαν μεταξύ άλλων και φοιτητικές ομάδες για 42 συνεχόμενες ώρες (όσο διαρκεί και ο Κλασικός Μαραθώνιος) με στόχο τη δημιουργία εφαρμογών ανοιχτού κώδικα (open source) web, κινητών τηλεφώνων αλλά και άλλων τεχνολογιών με στόχο την επίλυση πραγματικών προβλημάτων με ρεαλιστικά δεδομένα. Η ομάδα “Open Source UoM” επινόησε και υλοποίησε μία αποδοτική και αποτελεσματική αλγοριθμική λύση που ενσωμάτωσε σε μία ολοκληρωμένη εφαρμογή, καταφέρνοντας να αποσπάσει το δεύτερο βραβείο.

Σημαντική ήταν επίσης η παρουσία μεντόρων από εταιρίες του κλάδου (SchooX, DataScouting, ITSaur), παρέχοντας πολύτιμες συμβουλές και βοήθεια στους διαγωνιζόμενους.

Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το διαγωνισμό μπορείτε να βρείτε στον παρακάτω σύνδεσμο.