Διαδικτυακή εκδήλωση: “WEALTH: Women Leading in Health”

Το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας στην διαδικτυακή μας εκδήλωση με τίτλο “WEALTH: Women Leading in Health” την Τρίτη 23 Μαΐου και ώρα 20:00.

webinar

Η εκδήλωση αυτή αποτελεί την πέμπτη διαδικτυακή εκδήλωση των e-UNI Talks που οργανώνεται από τους φοιτητές του τμήματος Φυσικοθεραπείας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας σε συνεργασία με το Εργαστήριο Κλινικής Φυσιολογίας της Άσκησης και Αποκατάστασης στα πλαίσια της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Δημόσιας Υγείας της EUPHA. H εκδήλωση υπάρχει στην επίσημη σελίδα της EUPHA στον σύνδεσμο (https://eupha.org/euphw_page.php?p=HW172).

Τα e-UNI Talks αποτελούν μια πρωτοβουλία του τμήματος Φυσικοθεραπείας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας. Λειτουργούν ως ένα σημείο συνάντησης και ανταλλαγής απόψεων και γνώσεων μεταξύ φοιτητών, καθηγητών, ειδικών αλλά και του γενικότερου πληθυσμού που επιθυμεί να συμμετάσχει. Κύριος στόχος τους είναι η ενθάρρυνση του εποικοδομητικού διαλόγου για πολυποίκιλα θέματα που άπτονται της επικαιρότητας.

Οι διακρίσεις στον επαγγελματικό χώρο απέναντι στο γυναικείο φύλο και ιδιαίτερα όσον αφορά θέσεις ηγεσίας δυστυχώς είναι παρούσες ακόμη και σήμερα. Παρατηρούμε ότι οι γυναίκες δεν επιχειρούν να αναλάβουν ηγετικές θέσεις καθώς το κοινωνικο-οικογενειακό τους περιβάλλον σπάνια παρέχει τη σωστή υποστήριξη για ένα τέτοιο εγχείρημα. Ειδικά στο χώρο της Υγείας όπου διοικητικά στελεχώνεται σε μεγάλο ποσοστό από άντρες, μια επαγγελματίας με ηγετικές βλέψεις, αντιμετωπίζει πολλά εμπόδια μέχρι να κατοχυρώσει μια θέση ανάμεσα τους.

Με τη συγκεκριμένη συνάντηση λοιπόν, θα θέλαμε να θίξουμε αυτό το πρόβλημα, να ευαισθητοποιήσουμε τον υπόλοιπο κόσμο, καθώς και να στοχεύσουμε στην προώθηση των γυναικών σε ηγετικές θέσεις. Καλούμε τις 3 ομιλήτριες μας, να εκφράσουν την ανισότητα που υπάρχει μεταξύ των φύλων, να περιγράψουν τις δικές τους εμπειρίες, τις δυσκολίες που βρήκαν μπροστά τους και αντιμετώπισαν με επιτυχία, και να εμψυχώσουν κι άλλες γυναίκες ώστε να πάρουν ηγετικές θέσεις στον τομέα της υγείας.

Πιο συγκεκριμένα:

Η Κα Λαλιώτου Ιωάννα είναι Αντιπρύτανης Έρευνας και Δια Βίου Εκπαίδευσης και μέλος της συντονιστικής επιτροπής του προγράμματος σπουδών για θέματα φύλου και ισότητας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας. Μέσω της ομιλίας της, σχετικά με το Ιδρυματικό Σχέδιο Δράσης για την Προώθηση της Ισότητας των Φύλων στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, θα μας περάσει το δικό της μήνυμα, που αφορά τη προώθηση της ισότητας των φύλων και την εξάλειψη κάθε μορφής έμφυλων και άλλων κοινωνικών διακρίσεων στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας.

Η Κα Σαχά Μαρία ως διευθύντρια του PhysioPolis, πολυχώρου φυσικοθεραπευτικής αποκατάστασης και ευεξίας από το 1979 στα Κάτω Πατήσια και από το 1994 στο Χαλάνδρι, θα μας μιλήσει για τις δυσκολίες που υπάρχουν κατά την ίδρυση κέντρων φυσικοθεραπείας μέσα από την δική της οπτική γωνία με την ομιλία της «Διευθύνοντας ένα φυσικοθεραπευτήριο» (Leading a Physio clinic).

Η Κα Μαχαιρά Αικατερίνη είναι φυσικοθεραπεύτρια με 21ετή εμπειρία σε δημόσια νοσοκομεία και αναπληρώτρια διοικητής στο Κωνσταντοπούλειο-Πατησίων ΓΝ της Νέας Ιωνίας στην Αθήνα. Έχει δείξει ιδιαίτερο ενδιαφέρον στην Υγεία των Γυναικών και στην βελτιστοποίηση των κρατικών υπηρεσιών υγείας, το οποίο και αποδεικνύει μένοντας ενεργή ως μέλος διοικητικών οργανώσεων εντός και εκτός του νοσοκομείου. Η ομιλία της «Διευθύνοντας ένα νοσοκομείο» (Leading a hospital) θα αποσκοπεί στην ανάδειξη της εμπειρίας της ως μέρος της διοικητικής ομάδας στο Κωνσταντοπούλειο και γενικότερα στην προώθηση γυναικών σε θέσεις ηγεσίας στους χώρους των νοσοκομείων.

Ερωτήσεις όπως, πώς βίωσαν οι ομιλήτριες την ανέλιξη τους στις διοικητικές θέσεις όπου βρίσκονται μέχρι σήμερα, ποιες είναι οι συμβουλές τους για τις ανερχόμενες επαγγελματίες υγείας, πώς πρέπει να διαχειριστούμε τις διακρίσεις ώστε να εξαλειφθούν και αν είχαν διαφορετική αντιμετώπιση στον επαγγελματικό τους χώρο οι ομιλήτριες, θα απαντηθούν στη διαδικτυακή μας συνάντηση.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί μέσω της πλατφόρμας του MS-Teams και με ζωντανή μετάδοση στο Youtube.

Μετά το πέρας της εκδήλωσης θα δοθούν βεβαιώσεις συμμετοχής σε όσους κάνουν έγκαιρα εγγραφή και παρευρεθούν στο event μέσω MS-Teams.

Εγγραφή στο: https://forms.gle/EJoe1E1WrgjG8CfR6

Παρακολούθηση: https://teams.microsoft.com/l/meetup-join/19%3ameeting_ZWY3ZDRmZWMtYzY2Ny00ZTNjLTkwMjItOGMyOTg3MmU4OThj%40thread.v2/0?context=%7b%22Tid%22%3a%223180bf70-17cc-44f6-90a4-5c9476625295%22%2c%22Oid%22%3a%2241ad4d5b-c59d-4a3a-929f-d09c9990df98%22%7d

ή στο Youtube στο κανάλι “UTH Physio Students”