NILS FRAHM – Music for Athens

Ο πρωτοπόρος Γερμανός μουσικοσυνθέτης, από τους πιο περιζήτητους εφευρέτες ήχου της σύγχρονης μουσικής σκηνής, Nils Frahm έρχεται στην Αθήνα, στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Αθηνών, την Παρασκευή 23 Ιουνίου 2023 στο Ωδείο του Ηρώδου Αττικού για να δώσει τη συναυλία της χρονιάς!

frahm

«Leaving the crowd breathless with exhilaration»
Exclaim! 

«One of the most vital modern day composers»
The Sunday Times

«His music exists in a timeless place»
Australian Financial Review

Μουσικοσυνθέτης, πιανίστας και παραγωγός, ο χαρισματικός Nils Frahm θεωρείται από τους σπουδαιότερους πρεσβευτές της σύγχρονης κλασικής σύνθεσης. Έχει χτίσει σταθερή φήμη η οποία οφείλεται στις δυνατότητές του στον αυτοσχεδιασμό, την ανυπέρβλητη τεχνική του και στο πάθος που διέπει τις ζωντανές εμφανίσεις του. Με μία ασυνήθιστη προσέγγιση στη μουσική και έναν ηχητικό δυναμισμό που συνεχώς εκπλήσσει, o Nils Frahm συνδυάζει, με μεγάλη επιτυχία, το πιάνο με ηλεκτρονικούς ήχους, άμπιεντ στοιχεία και drum machines που τον καθιστούν μοναδικό στο είδος του. 

Γεννημένος στο Αμβούργο της Γερμανίας το 1982, o Nils Frahm έχει ήδη στο ενεργητικό του οκτώ άλμπουμ τα οποία έχουν τύχει ευρείας αναγνώρισης ενώ αξέχαστες έχουν μείνει οι συνεργασίες του με πλήθος σημαντικών ονομάτων, όπως  οι Ólafur Arnalds, Anne Müller, Woodkid,  F.S.Blumm, Peter Broderick και DJ Shadow. Έχει να επιδείξει πολυάριθμες παραστάσεις σε υψηλού κύρους χώρους, όπως τα Sydney Opera House, Royal Albert Hall και Barbican Centre, αλλά και έχει επιτυχημένες εμφανίσεις σε μεγάλα παγκόσμια φεστιβάλ, όπως τα Montreux Jazz Festival, Dour Festival, Primavera Sound και Sónar.  

Μεταξύ άλλων, ο Nils Frahm έχει συνθέσει μουσική για τη μικρού μήκους ταινία «Ellis» του JR και την ταινία «Victoria» του Sebastian Schipper, για την οποία κέρδισε το βραβείο στην κατηγορία «Best Soundtrack». Τον Σεπτέμβριο του 2022, κυκλοφόρησε το νέο του άλμπουμ «Music For Animals», το οποίο έλαβε διθυραμβικές κριτικές από τα διεθνή μέσα. Περιέχοντας δέκα κομμάτια και με διάρκεια πάνω από τρεις ώρες, είναι ένα φιλόδοξο και συναρπαστικό σύνολο μουσικής διαφορετικό από οτιδήποτε άλλο έχει κυκλοφορήσει ο Frahm, μέχρι σήμερα.

Χώρος:
Ωδείο Ηρώδου Αττικού
Διονυσίου Αρεοπαγίτου
105 55, Αθήνα
Τηλ: 210 3241807