Bootcamp επιχειρηματικότητας και καινοτόμων ιδεών με έμφαση στον αγροεπιχειρηματικό και αγροδιατροφικό τομέα

Είσαι φοιτητής/τρια του Πανεπιστημίου Μακεδονίας με επιχειρηματικές ιδέες και καινοτόμο τρόπο σκέψης; Δήλωσε συμμετοχή στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα Bootcamp επιχειρηματικότητας και καινοτόμων ιδεών με έμφαση στον αγροεπιχειρηματικό και αγροδιατροφικό τομέα που διοργανώνεται στο πλαίσιο του έργου RENAISSANCE από την Τρίτη 23 έως την Παρασκευή 26 Μαΐου 2023 στο Ολυμπιακό Μουσείο Θεσσαλονίκης.

bootcamp


Το έργο “RENAISSANCE – Agribusiness innovation: A pathway to sustainable economic development” έχει ενταχθεί στο Πρόγραμμα Interreg IPA CBC «Ελλάδα-Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας 2014-2020». Σκοπός του έργου RENAISSANCE είναι να δημιουργήσει ευκαιρίες απασχόλησης για νέους/ες καταρτισμένους/ες προωθώντας ταυτόχρονα την επιχειρηματικότητα και την καινοτομία στον αγροδιατροφικό τομέα, λαμβάνοντας υπόψη τα ανταγωνιστικά πλεονεκτήματα που διαθέτει η διασυνοριακή περιοχή στον πρωτογενή τομέα. Οι νέοι/ες θα λάβουν εξειδικευμένη εκπαίδευση για την ενίσχυση των δεξιοτήτων τους στον τομέα των επιχειρήσεων, την οποία θα εφαρμόσουν στον πρωτογενή τομέα, ενισχύοντας έτσι την επιχειρηματικότητα και τις επενδύσεις και δημιουργώντας τελικά ευκαιρίες απασχόλησης και εισοδήματος.

Το έργο θα συνδέσει Πανεπιστήμια και ερευνητικά κέντρα, με επιχειρηματικές ενώσεις και βιομηχανικούς εταίρους. Τέλος, το έργο θα δημιουργήσει μια δομή που θα παρακολουθεί τις εξελίξεις στον τομέα της προώθησης της επιχειρηματικότητας, του σχεδιασμού σχετικών πολιτικών και της μεταφοράς των αποτελεσμάτων αυτής της παρακολούθησης πάνω στα αποτελέσματα της δικής του έρευνας στη διασυνοριακή περιοχή και πέραν αυτής, εξασφαλίζοντας κατ’ αυτόν τον τρόπο τη βιωσιμότητά του.

Κατά τη διάρκεια του τετραήμερου Bootcamp, οι φοιτητές/ριες θα σχηματίσουν ομάδες εργασίας. Θα εξοικειωθούν σε βάθος με τις έννοιες της αγρο-επιχειρηματικότητας, των καινοτόμων μεθόδων παραγωγής στον αγροτικό τομέα με έμφαση στη διασυνοριακή περιοχή. Επιπλέον, θα συζητήσουν για προκλήσεις, εργαλεία και ευκαιρίες βελτίωσης. Παράλληλα, θα εξεταστούν παραδείγματα καλών πρακτικών από επιχειρήσεις του κλάδου και θα δουλέψουν ομαδικά για την επίλυση ενός πραγματικού επιχειρηματικού προβλήματος, υπό την καθοδήγηση έμπειρων στελεχών επιχειρήσεων με βάση τις ανάγκες κάθε ομάδας. Θα χορηγηθεί πιστοποιητικό συμμετοχής.

Δηλώσεις συμμετοχής έως τις 21.5.2023 μέσω της ηλεκτρονικής φόρμας: https://forms.gle/zVjDmFGfdMXgRrdx8

Επικοινωνία – πληροφορίες: Στέφανος Κατσούλης, 2310 891644, skatsoulis@uom.edu.gr