Διεθνές Συνέδριο: «Σύγχρονες Τάσεις στην Κλασική Φιλολογία», στο ΑΠΘ

Ο Τομέας Κλασικών Σπουδών του Τμήματος Φιλολογίας του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης σε συνεργασία με το Τμήμα Συγκριτικής Λογοτεχνίας του Πανεπιστημίου Harvard, διοργανώνουν το 17o Διεθνές Συνέδριο «Trends in Classics (Σύγχρονες Τάσεις στην Κλασική Φιλολογία)», από Πέμπτη 1/6 έως Σάββατο 3/6/2023, στο ΚΕΔΕΑ του ΑΠΘ.

συνέδριο απθ

Το θέμα του Συνεδρίου αφορά την έννοια της «παρένθεσης» στο πλαίσιο της πρόσληψης της αρχαιότητας σε λογοτεχνία, φιλοσοφία και τέχνη. Σύμφωνα με τους διοργανωτές, «επειδή το θέμα είναι πολύπλευρο και διεπιστημονικό, περισσότεροι από 25 μελετητές από τον χώρο των κλασικών σπουδών, της φιλοσοφίας, της αισθητικής, της νεότερης και συγκριτικής λογοτεχνίας και των πολιτισμικών σπουδών θα ασχοληθούν με όλες της πλευρές της “παρενθετικής” πρόσληψης της αρχαιότητας, τόσο θεωρητικά όσο και σε συγκεκριμένα λογοτεχνικά κείμενα ή άλλα καλλιτεχνικά μέσα».

Επίσημη γλώσσα του Συνεδρίου είναι η αγγλική. Οι εργασίες του είναι ανοικτές για το κοινό, ενώ θα χορηγηθούν βεβαιώσεις παρακολούθησης.

H εκδήλωση θα μεταδοθεί ζωντανά από τον σύνδεσμο: