Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας: 16ο Διεθνές Συνέδριο Αθλητικής Ψυχολογίας

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε το 16ο Διεθνές Συνέδριο Αθλητικής Ψυχολογίας που πραγματοποιήθηκε στις 26-28/5/2023 στις εγκαταστάσεις του Τ.Ε.Φ.Α.Α. του Πανεπιστημίου στα Τρίκαλα, με τη συμμετοχή περισσότερων από 70 ομιλητών και 250 σύνεδρων από όλη την Ελλάδα, αλλά και από 15 χώρες του εξωτερικού.

συνέδριο αθλητικής ψυχολογίας


Το επιστημονικό πρόγραμμα του συνεδρίου κάλυψε μία μεγάλη περιοχή ερευνητικών πεδίων της επιστήμης της ψυχολογίας του αθλητισμού και της άσκησης, με τη διοργάνωση κεντρικών ομιλιών, συμποσίων, ελεύθερων ανακοινώσεων και βιωματικών εργαστηρίων, αναδεικνύοντας τα νεότερα δεδομένα της επιστήμης και ανοίγοντας νέα ερευνητικά μονοπάτια για το μέλλον.


Ιδιαίτερη τιμή για το συνέδριο και το Τμήμα, ήταν η συμμετοχή δύο ευρέως καταξιωμένων Καθηγητών της αθλητικής ψυχολογίας, του Καθηγητή Maurizio Bertolo (University of Chieti-Pescara, Italy) Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Αθλητικής Ψυχολογίας και του Καθηγητή Xavier Sanchez (Université d’Orléans, France), με κεντρικές ομιλίες στο συνέδριο.


Την εκδήλωση υποδοχής του συνεδρίου τίμησαν με την παρουσία τους ο Δήμαρχος Τρικκαίων κος Δημήτρης Παπαστεργίου, ο Αντιδήμαρχος Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Δημοσίων Σχέσεων κος Μιχάλης Λάππας, ο Προϊστάμενος του Τμήματος Διεύθυνσης Παιδείας, Πολιτισμού και Αθλητισμού κος Νταλάσης Στέφανος και ο Διευθυντής της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης κος Χρήστος Τρικάλης. Επίσης, στην εκδήλωση συμμετείχε η χορευτική ομάδα Hip Hop “SARU” της Ακαδημίας Χορού Τέρψις με προπονήτρια την απόφοιτο του Τμήματός μας και μέλος του Εργαστηρίου Ψυχολογίας της Άσκησης και Ποιότητας Ζωής κα Ντικούλη Βασιλική, μεταδίδοντας θετική ενέργεια και ενθουσιασμό στο κοινό.


Επιπλέον, κατά τη διάρκεια των προ-συνεδριακών δραστηριοτήτων, πραγματοποιήθηκε συνάντηση επανένωσης (reunion) αποφοίτων των μεταπτυχιακών προγραμμάτων «Ψυχολογίας της Άσκησης» και «European Master in Sport & Exercise Psychology» όπου παραβρέθηκαν απόφοιτοι από την Ελλάδα και το εξωτερικό (Αμερική, Ιταλία, Εσθονία, Γερμανία, κα).


Η οργανωτική επιτροπή του συνεδρίου ευχαριστεί θερμά όλους τους σύνεδρους για την συμμετοχή τους, τους ομιλητές για την συνεισφορά τους, την εταιρία Βιολάντα Cookies Α.Ε. για την ευγενική χορηγία της και κυρίως όλους τους συναδέλφους και εθελοντές φοιτητές για τη βοήθειά τους στην υλοποίηση ενός τόσο απαιτητικού εγχειρήματος.