Το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών επισκέφθηκαν φοιτητές μεταπτυχιακού προγράμματος σπουδών του Michigan State University

Την Τρίτη 11 Απριλίου 2023, μεταπτυχιακοί φοιτητές του School of Planning, Design, and Construction επισκέφθηκαν το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, στο πλαίσιο του προγράμματος «Study Abroad Urban Planning and Landscape Architecture».

γεωπονικό

Η ομάδα των μεταπτυχιακών φοιτητών με επικεφαλής την κ. Patricia Machemer,  Αναπλ.  Καθηγήτρια του Michigan State University και σε συνεργασία με τον κ. Παναγιώτη Τριβέλλα, Καθηγητή και Διευθυντή του Εργαστηρίου Οργανωσιακής Καινοτομίας και Συστημάτων Διοίκησης (ORIMAS Lab),  του Τμήματος Διοίκησης Γεωργικών Επιχειρήσεων και Συστημάτων Εφοδιασμού του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών και τη συνοδεία της Υποψηφίας Διδάκτορα του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου, κ. Σόνιας Μαυρομμάτη, είχε την ευκαιρία να ξεναγηθεί στους χώρους του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών, στο πλαίσιο του Προγράμματος “Study Abroad Urban Planning and Landscape Architecture”.

Η συγκεκριμένη δράση εντάσσεται στο πλαίσιο του Προγράμματος συνεργασίας του Michigan State University και του Σπουδαστηρίου Πολεοδομικών Ερευνών της Αρχιτεκτονικής Σχολής του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου, με Διευθυντή τον κ. Κωνσταντίνο Σερράο, Καθηγητή. Υπό το πρίσμα αυτό οργανώθηκε,  πρόγραμμα ξεναγήσεων σε σημαντικούς χώρους της ευρύτερης Μητροπολιτικής Αθήνας με ειδικότερο αντικείμενο την γνωριμία με τον αστικό ιστό και την καθημερινή διαβίωση των πολιτών, καθώς και τη σχέση της Αθήνας με την ιστορία και τα αρχαιολογικά ίχνη της.

Το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών αποτελεί αξιόλογο και διαχρονικό τοπόσημο του σύγχρονου αστικού ιστού, του κέντρου της Αθήνας αλλά και της συγκεκριμένης περιοχής του Βοτανικού επί της Ιεράς Οδού, αλλά και του ευρύτερου χώρου του Ιστορικού Ελαιώνα στα περίχωρα του Κεραμεικού, ως εκ τούτου στο Πρόγραμμα των εκπαιδευτικών επισκέψεων με θέμα την Αθήνα, συμπεριλαμβανόταν και η ξενάγηση της Ομάδας των Μεταπτυχιακών Φοιτητών του School of Planning, Design and Construction από το Michigan State University στους χώρους του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών.

O Πρύτανης του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών, κ. Σπυρίδων Κίντζιος Καθηγητής, και η Αντιπρύτανης Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου, Διεθνοποίησης και Φοιτητικής Μέριμνας, κ. Ελένη Μήλιου, Καθηγήτρια υποδέχθηκαν τους μεταπτυχιακούς φοιτητές και απηύθυναν χαιρετισμό, στον οποίο ενθαρρύναν μελλοντικές συνεργασίες μεταξύ των δύο Πανεπιστημίων. Κατά την παραμονή τους στο Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών οι μεταπτυχιακοί φοιτητές ξεναγήθηκαν στην Κρήνη του Χασεκή, στην Ιστορική «Ελιά του Πλάτωνα», στο Εργαστήριο Μελισσοκομίας και Σηροτροφίας, στα θερμοκήπια Γεωργικών Κατασκευών του Τμήματος Αξιοποίησης Φυσικών Πόρων και Γεωργικής Μηχανικής κ.α.

Η επίσκεψη ολοκληρώθηκε με ένα ελαφρύ γεύμα που προσφέρθηκε προς τιμή τους στην Αίθουσα Πολλαπλών Χρήσεων του Κεντρικού Κτηρίου Διοίκησης, όπου οι φοιτητές έλαβαν συμβολικά δώρα, όπως μέλι, καθώς και ποικίλο έντυπο ξενόγλωσσο προωθητικό υλικό του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών, το οποίο έχει επιμεληθεί το Τμήμα Διεθνών και Δημοσίων Σχέσεων του Πανεπιστημίου.