Το Lincoln Center ξεκινά μία νέα πρωτοβουλία για να κάνει τον δημόσιο χώρο του ακόμα πιο φιλόξενο μέσα από τη συμβολή του κοινού

Στην ανατολική του πλευρά, το Lincoln Center for the Performing Arts ανοίγει την αγκαλιά του στο Μανχάταν, με την εμβληματική πλατεία του να καταλήγει αρμονικά στον πεζόδρομο.

lincoln center

Στην δυτική πλευρά, ωστόσο, δεν συναντάται η ίδια αρμονία, καθώς οι κάθετες όψεις των τοίχων και των κτιρίων χωρίζουν τους εξωτερικούς χώρους του Κέντρου από το δρόμο.

Μια νέα πρωτοβουλία επιδιώκει να επεκτείνει το φιλόξενο καλωσόρισμα του Lincoln Center προς όλες τις κατευθύνεις, τόσο μέσα από την εξασφάλιση της φυσικής πρόσβασης όσο και μέσα από τη δημιουργία μίας αίσθησης του ανήκειν για όλους, ξεκινώντας με ένα κάλεσμα προς τους επισκέπτες και άλλα μέλη της κοινότητας προκειμένου να διατυπώσουν τις απόψεις τους.

Διάβαστε ολόκληρη την ανακοίνωση σχετικά με την πρωτοβουλία, που υποστήριξε το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ). 

«Στο ΙΣΝ εκτιμούμε ιδιαίτερα την ευκαιρία που μας δίνεται να συνεισφέρουμε σε αυτό το καλά μελετημένο και συνάμα συναρπαστικό project», δήλωσε ο Πρόεδρος του ΙΣΝ, Ανδρέας Δρακόπουλος. «Με το Lincoln Center μοιραζόμαστε ένα κοινό όραμα για την εξασφάλιση της πρόσβασης για όλους σε φιλόξενους, ποιοτικούς δημόσιους χώρους που διαπνέονται από τις τέχνες και τη δύναμή τους να μας ανυψώνουν, να μας εμπνέουν και να μας φέρνουν πιο κοντά».

Το ΙΣΝ έχει υποστηρίξει και άλλα projects για τον επαναπροσδιορισμό του δημόσιου χώρου που προσφέρει το Lincoln Center, όπως το Summer for the City και το Legacies of San Juan Hill. Η Πρωτοβουλία SNF-LC Agora Initiative καθιέρωσε μία μόνιμη σύνδεση με το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ) στην Αθήνα, με στόχο την προώθηση των παγκόσμιων διαπολιτισμικών ανταλλαγών.

«Είμαστε εξαιρετικά υπερήφανοι για το έργο που έχουμε κάνει στην ανατολική πλευρά του campus μας, συμπεριλαμβανομένου του έργου μας για την αναδιαμόρφωση του David Geffen Hall», δήλωσε ο Πρόεδρος και CEO του Lincoln Center, Henry Timms. «Τώρα είναι η ώρα να εφαρμόσουμε το ίδιο επίπεδο προσοχής και σχολαστικότητας στη δυτική μας πλευρά, η οποία πρέπει να επανασχεδιαστεί για να υποδεχθεί καλύτερα τους επισκέπτες μας».

«Η πλευρά προς την Amsterdam Avenue θυμίζει φρούριο, κάτι που δεν είμαστε», δήλωσε η Επικεφαλής Καλλιτεχνική Διευθύντρια του Lincoln Center, Shanta Thake. «Οι τέχνες μάς διδάσκουν πολλά πράγματα ―πρώτα απ’ όλα, τη σημασία του να ακούμε με ανοιχτό μυαλό και ανοιχτή καρδιά. Ανυπομονούμε να εφαρμόσουμε αυτή την προσέγγιση καθώς εξελίσσεται αυτή η διαδικασία».