Γιορτή της Μουσικής 2023: Λευκή κάρτα στο LFHED

Η Γιορτή της Μουσικής καθιερώθηκε στη Γαλλία το 1982 και πλέον διοργανώνεται κάθε 21 Ιουνίου σε 120 χώρες σε όλο τον κόσμο!

γιορτή της μουσικής

Η ιδέα είναι να γιορτάσουμε τη μουσική σε όλες τις μορφές της, προσκαλώντας ερασιτέχνες, ημιεπαγγελματίες και επαγγελματίες μουσικούς να παίξουν σε δημόσιους χώρους.

Το 1985, στους πρόποδες της Ακρόπολης στην Αθήνα – εκείνη την χρονιά πρώτη πολιτιστική πρωτεύουσα της Ευρώπης – ο Γάλλος πρόεδρος François Mitterrand εγκαινίασε την πρώτη Γιορτή της Μουσικής εκτός Γαλλίας.

Το 2023, το Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδος συνεχίζει αυτή την παράδοση στην Ελλάδα ανοίγοντας τις πόρτες του στους μουσικούς! Φέτος, το Γάλλο-ελληνικό λύκειο Eugène Delacroix (LFHED) προσφέρθηκε να μετατρέψει την αυλή του IFG σε μουσική σκηνή.

Αρχικά, μαθητές από τα γαλλικά και τα ελληνικά τμήματα θα παρουσιάσουν τις δημιουργίες τους: γαλλική μουσική σε συγχρόνους ρυθμούς, ελληνική μουσική, slam, χοροί… Η βραδιά θα συνεχιστεί με άλλα μουσικά γκρουπ, σε μια εορταστική ατμόσφαιρα με μουσικές funk, rock, ρεμπέτικο, κρητική μουσική..

Θα υπάρχει μουσική για όλους, όλες και όλα!

Ένα food-truck θα είναι διαθέσιμο με αναψυκτικά και σνακ.

Ελάτε να γιορτάσουμε όλα μαζί τη μουσική, στο Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδος!

the witcher

The Witcher: κυκλοφόρησε το τρέιλερ του νέου κύκλου

σπουδάζω στη γαλλία

Rendez-vous Campus France 2023: Ζω και σπουδάζω στη Γαλλία !