Εκλογές 2023 | Μητσοτάκης: τα βασικά σημεία της συνέντευξης του στο Λαύριο

Σήμερα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης, έδωσε συνέντευξη τύπου στο Τεχνολογικό Πολιτιστικό Πάρκο Λαυρίου, ενόψει των εθνικών εκλογών στις 25 Ιουνίου.

mitsotakis nea metra

Μεταξύ άλλων, χαρακτήρισε το πόσο σημαντικό για εκείνον είναι η αναμόρφωση του ΕΣΥ, μάλιστα έκανε αναφορά για “προσωπικό του στοίχημα”.

Όσον αφορά την ΕΥΔΑΠ , ΕΥΑΘ, τόνισε ότι ένα από τα πρώτα του νομοσχέδια θα προβλέπει την αναμόρφωση του ΕΣΥ.

Σχετικά με το θέμα που προέκυψε στη Ροδόπη με το τουρικό προξενείο, ο Κυριάκος Μητσοτάκης είπε ότι υπήρξε μία γενική ενημέρωση στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ πριν τις εκλογές και μία μετά τις εκλογές ενώ ήταν ακόμα Πρωθυπουργός.

Ήταν μία εμπιστευτική ενημέρωση που έλαβε από την ΕΥΠ η οποία εξηγούσε το μέγεθος της παρέμβασης του τουρκικού προξενείου και αυτή την έστειλε και στον κ. Τσίπρα.

Το θέμα αυτό θα το θίξει και στον Τούρκο πρόεδρο σύντομα. Είπε ότι οι μουσουλμάνοι της Θράκης είναι Έλληνες πολίτες που πρέπει να απολαμβάνουν τα ίδια δικαιώματα με όλους τους άλλους και να μην υπάρχει διάκριση εις βάρος τους.

Το τουρκικό ποοξενείο από την άλλη ήθελε πάντα τη μειονότητα απομονωμένη, να αυτοπροσδιορίζεται τουρκική και να είναι εξαρτημένη από την Τουρκία.

Δείτε τη συνέντευξη του Κυριάκου Μητσοτάκη εδώ:

Διακαναλική συνέντευξη του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκου Μητσοτάκη