Cinema Paradiso Project, στο Roof Stage του Gazarte

Οι Cinema Paradiso Project, έρχονται στο Roof Stage του gazarte την Τετάρτη 12 Ιουλίου, για μια βραδιά γεμάτη με τις θρυλικές μελωδίες του Ennio Morricone. 

cinema paradiso project

Η σχέση με τον “Maestro” είναι ιδιαίτερη καθώς η μουσική του Morricone για την ταινία “Nuovo Cinema Paradiso” αποτέλεσε την αφορμή για τη δημιουργία του σχήματος αλλά και του ονόματος που έδωσαν στο όλο εγχείρημα. Δέκα χρόνια μετά έρχονται να αποδώσουν φόρο τιμής στο θρυλικό αυτό συνθέτη κινηματογραφικής μουσικής. 
 

Ο πρωτότυπος, ανατρεπτικός αλλά και βαθιά μελωδικός Morricone άφησε το μουσικό του στίγμα βαθιά χαραγμένο. Ανάμεσα σε ένα ευρύτατο φάσμα δημιουργίας σε πάνω από 500 ταινίες, oι Cinema Paradiso Project επιλέγουν και διαμορφώνουν μια παράσταση που φωτίζει αυτήν ακριβώς την επιρροή του Morricone όχι μόνο στη μουσική του κινηματογράφου αλλά και στο έργο καλλιτεχνών από τον χώρο της pop, rock, latin αλλά και της jazz μουσικής όπως Hans Zimmer, Bruce Springsteen, Radiohead, Quincy Jones, Dulce Pontes, Eumir Deudato, Norah Jones… 

Από τη στιγμή που ο Sergio Leone γύριζε τις ταινίες του βάζοντας στα ηχεία του κινηματογραφικού σετ τη μουσική του πρωτοεμφανιζόμενου τότε συνθέτη,  ώστε “να έρθουν οι ηθοποιοί στην κατάλληλη διάθεση”, ο Ennio Morricone έγραψε ιστορία. Μια ιστορία που ξεκινά από τα Ιταλικά Western του ’60 και διευρύνεται σε όλο τον κόσμο μέχρι πριν 3 χρόνια που η συνθετική του πένα έπαψε μόνο σαν πέρασε στο πάνθεον των αθανάτων.  

Οι Cinema Paradiso Project, την Τετάρτη 12 Ιουλίου, στην πιο ωραία ταράτσα της πόλης, υπόσχονται να μας ταξιδέψουν με όχημα τις εμβληματικές συνθέσεις, τις πανέμορφες μελωδίες του “Maestro”.