Επίσκεψη αντιπροσωπείας από το Πανεπιστήμιο Jiangnan της Κίνας στο Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών

Τη Δευτέρα 13 Ιουνίου 2023 ο Πρύτανης του Γεωπονικού Πανεπιστήμιο Αθηνών κ. Σπυρίδων Κίντζιος, Καθηγητής και η Αντιπρύτανις Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου, Διεθνοποίησης και Φοιτητικής Μέριμνας κ. Ελένη Μήλιου, Καθηγήτρια, υποδέχθηκαν στην Πρυτανεία την αντιπροσωπεία από το Πανεπιστήμιο Jiangnan της Κίνας, η οποία προσέφερε ως δώρο μια θαυμάσια γκραβούρα στις Πρυτανικές Αρχές του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών, όπου απεικονίζεται  η πόλη του Πανεπιστημίου Jiangnan την περίοδο της μεσαιωνικής Κίνας.

γεωπονικό

Η αντιπροσωπεία αποτελείτο από τον Κοσμήτορα της Σχολής Βιοτεχνολογίας, κ. Liu Long, Καθηγητή, την Αναπληρώτρια Κοσμήτορα της Σχολής Βιοτεχνολογίας κ. Wang Jinjing, Αναπληρώτρια Καθηγήτρια, τον Αντιπρόεδρο του Πανεπιστημιακού Συμβουλίου κ. Fu Huiming, Καθηγητή, τον Αναπληρωτή Διευθυντή του Επιστημονικού Κέντρου για το Μέλλον της Διατροφής κ. Zhou Jingwen, Καθηγητή και τον Τμηματάρχη του Γραφείου Διεθνών Σχέσεων κ.  He Jian.

Στo πλαίσιo της συνάντησης παρευρέθηκαν η Πρόεδρος του Τμήματος Επιστήμης Τροφίμων και Διατροφής του Ανθρώπου κ. Ιωάννα Μαντάλα, Καθηγήτρια, ο κ. Απόστολος Κουτίνας, Αναπληρωτής Καθηγητής και η κ. Θεοφανία Τσιρώνη, Επίκουρη Καθηγήτρια του ιδίου Τμήματος και συζητήθηκαν θέματα μελλοντικής συνεργασίας των δύο Πανεπιστημίων.

Οι κ.κ. Αλίκη-Φωτεινή Κυρίτση και Ράνια Χιντιρίδου από το Τμήμα Διεθνών και Δημοσίων Σχέσεων ξενάγησαν τους εκλεκτούς καλεσμένους από την Κίνα στους χώρους του Πανεπιστημίου. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον έδειξαν οι προσκεκλημένοι για το Εργαστήριο Σηροτροφίας & Μελισσοκομίας, στους εξωτερικούς και εσωτερικούς χώρους στους οποίους ξεναγήθηκαν από τον κ. Γεώργιο Γκόρα, Επίκουρο Καθηγητή του Τμήματος Επιστήμης Φυτικής Παραγωγής. Το Τμήμα Διεθνών και Δημοσίων Σχέσεων σε συνεργασία με τον κ. Γεώργιο Γκόρα, προσέφεραν συμβολικά ως δώρο, μέλι το κατεξοχήν ελληνικό παραδοσιακό προϊόν, καθώς και έντυπο υλικό με πληροφορίες αναφορικά με το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Τέλος, η αντιπροσωπεία από το Πανεπιστήμιο  Jiangnan της Κίνας ξεναγήθηκε σε εργαστήρια του Τμήματος Επιστήμης Τροφίμων και Διατροφής του Ανθρώπου από τον κ. Απόστολο Κουτίνα, Αναπληρωτή Καθηγητή και την κ. Θεοφανία Τσιρώνη, Επίκουρη Καθηγήτρια.

special olympics

Τα Special Olympics εγκαινιάζουν το Global Leadership Coalition for Inclusion με την υποστήριξη του SNF

cinema paradiso project

Cinema Paradiso Project, στο Roof Stage του Gazarte