Τσίπρας: Δεν παραιτήθηκε – θα θέσει τον εαυτό του στην κρίση των μελών του ΣΥΡΙΖΑ

Οι εθνικές εκλογές 2023 διεξήχθησαν σήμερα και είχαν ως αποτέλεσμα την επιβεβαίωση της πρωτιάς της Νέα Δημοκρατίας, μάλιστα με μεγάλη διαφορά από τον δεύτερο ΣΥΡΙΖΑ.

τσίπρας

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ έκανε ήδη τη δήλωσή του μετά το άσχημα αποτέλεσμα για τον ΣΥΡΙΖΑ. Ευχαρίστησε τα χιλιάδες μέλη και φίλους του ΣΥΡΙΖΑ που έδωσαν την εκλογική μάχη με πάθος και αξιοπρέπεια. «Το εκλογικό αποτέλεσμα είναι άσχημο για μας. Αν και ο κίνδυνος της κατάρρευσης αποφεύχθηκε, ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ παραμένει αξιωματική αντιπολίτευση, έχουμε υποστεί μία σοβαρή εκλογική ήττα».

Για τον ΣΥΡΙΖΑ έκλεισε ένας μεγάλος και δημιουργικός ιστορικός κύκλος, ένας κύκλος θετικής προσφοράς στην κοινωνική πλειοψηφία και την πατρίδα. Αλλά ταυτόχρονα πρέπει να προχωρήσουμε στις απαραίτητες τομές για να ανοίξει σύντομα και δυναμικά ένας καινούργιος κύκλος.

Τα μέλη του κόμματος θα κληθούν να μας κρίνουν όλους και να χαράξουν τη στρατηγική που ανταποκρίνεται στις δύσκολες συνθήκες. Είναι αυτονόητο, πως σε αυτή τη δημιουργική συλλογική διεργασία ανασυγκρότησης, πρώτος εγώ θα θέσω τον εαυτό μου στην κρίση των μελών του κόμματος.

Δήλωση για το αποτέλεσμα των εκλογών της 25ης Ιουνίου 2023