Ο Κυριάκος Πιερρακάκης νέος Υπουργός Παιδείας!

Ο πρώην Υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Κυριάκος Πιερρακάκης, θα είναι ο νέος Υπουργός Παιδείας.

πιερρακάκης

Αναπληρωτής Υπουργός Παιδείας με αρμοδιότητα θέματα για τον Αθλητισμό θα είναι ο Γιάννης Οικονόμου. Το Υπουργείο θα στελεχώνεται επίσης με ακόμα δύο γυναίκες Υφυπουργούς: τη Ζέττα Μακρή και τη Δόμνα Μιχαηλίδου.

Λίγα λόγια για τον Κυριάκο Πιερρακάκη

Ο Κυριάκος Πιερρακάκης είναι πολιτικός επιστήμονας και πληροφορικός. Γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα και έχει καταγωγή από την Αρεόπολη και τις Κροκεές Λακωνίας.

Αρχικά ξεκίνησε από τον κεντροαριστερό χώρο καθώς το 2012 εκλέχθηκε μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου και της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής. Ο Ευάγγελος Βενιζέλος τον επέλεξε, κατά τις διαπραγματεύσεις της κυβέρνησης ΝΔ-ΠΑΣΟΚ να αποτελεί μέλος της ομάδας διαπραγμάτευσης με τους θεσμούς.

Στις 9 Ιουλίου 2019 ανέλαβε Υπουργός Επικρατείας και Ψηφιακής Διακυβέρνησης στην κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη. Έκανε ομολογουμένως μία αναμόρφωση στα ψηφιακά συστήματα της χώρας, μία αναμόρφωση που δεν είχε προηγούμενο. Εισήγαγε την υπηρεσία gov.gr και ήταν εκείνος που συνετέλεσε στην αποτελεσματικότερη επικοινωνία και εξυπηρέτηση του πολίτη από τις κυβερνητικές υπηρεσίες.

Στις εκλογές του Μαΐου 2023 εξελέγη πρώτος στην περιφέρεια Α’Αθηνών, έλαβε 55.099 σταυρούς.