«Πίσω από τις θυμωνιές» : Η πρώτη μεγάλου μήκους ταινία της Ασημίνας Προέδρου σάρωσε στα βραβεία ΙΡΙΣ της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου

Η ταινία «ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΙΣ ΘΗΜΩΝΙΕΣ» της πρωτοεμφανιζόμενης Ασημίνας Προέδρου (μικρού μήκους “Red Hulk”) κυριάρχησε στη φετινή απονομή των βραβείων ΙΡΙΣ της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου αποσπώντας συνολικά 10 βραβεία. Η τελετή απονομής πραγματοποιήθηκε στις 27 Ιουνίου 2023 στην Στέγη Ιδρύματος Ωνάση.

πίσω από τις θυμωνιές

Η ιστορία της ταινίας διαδραματίζεται το 2015, σε ένα μικρό ελληνικό χωριό κοντά στη λίμνη Δοϊράνη, στα σύνορα Ελλάδας και Βόρειας Μακεδονίας, όπου συγκεντρώνεται ένα τεράστιο κύμα προσφύγων με στόχο να διαφύγουν στην κεντρική και βόρεια Ευρώπη. Ένα τραγικό γεγονός στα βόρεια σύνορα της Ελλάδας φέρνει μια τριμελή ελληνική οικογένεια μπροστά σε προσωπικά αδιέξοδα, με τον καθένα να πρέπει να αναλογιστεί για πρώτη φορά στη ζωή του το κόστος των πράξεών του. Στην ταινία πρωταγωνιστούν οι Στάθης Σταμουλακάτος, Λένα Ουζουνίδου, Ευγενία Λάβδα, Χρήστος Κοντογεώργης, Ντίνα Μιχαηλίδου και ο Πασχάλης Τσαρούχας.

ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΙΣ ΘΗΜΩΝΙΕΣ (Behind the Haystacks) | Official Trailer

Αναλυτικά τα βραβεία που απέσπασε η ταινία:

Μεγάλου Μήκους Ταινίας Μυθοπλασίας (Ιωάννα Μπολομύτη, Markus Halberschmidt, Vladimir Anastasov, Angela Nestorovska)

Σκηνοθεσίας (Ασημίνα Προέδρου)

Πρωτοεμφανιζόμενου Σκηνοθέτη (Ασημίνα Προέδρου)

Σεναρίου (Ασημίνα Προέδρου)

Α΄ Ανδρικού Ρόλου (Στάθης Σταμουλακάτος)

Β΄ Γυναικείου Ρόλου (Ντίνα Μιχαηλίδου)

Β΄ Ανδρικού Ρόλου (Χρήστος Κοντογεώργης)

Φωτογραφίας (Σίμος Σαρκετζής)

Μοντάζ (Ηλέκτρα Βενάκη)

Ήχου (Νίκος Παπαδημητρίου, Ηλέκτρα Βενάκη, Περσεφόνη Μήλιου, Κώστας Βαρυμποπιώτης)