«FemPower: ισότητα των φύλων στην Ενεργειακή Μετάβαση» από το Εργαστήριο Συστημάτων Ηλεκτρικής Ενέργειας του ΑΠΘ

Στο πλαίσιο του ερευνητικού προγράμματος «FemPower – Gender Equality in the Clean Energy Transition (FemPower: ισότητα των φύλων και ενεργειακή μετάβαση)» θα είναι διαθέσιμο για το κοινό, από την Κυριακή 2 Ιουλίου 2023, ένα ανοιχτό μάθημα (Massive Open Online Course), χρονικής διάρκειας τεσσάρων εβδομάδων.

fempower

Στόχος του FemPower είναι να αναδείξει τη σημασία και την αναγκαιότητα της ισότητας των φύλων στο πλαίσιο της Ενεργειακής Μετάβασης, τόσο στην εκπαίδευση, όσο και στην έρευνα και την εργασία. Συντονιστής του έργου είναι το Εργαστήριο Συστημάτων Ηλεκτρικής Ενέργειας του Τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών του ΑΠΘ.

Σύμφωνα με τους συντελεστές του προγράμματος «τα ποσοστά συμμετοχής των γυναικών είναι χαμηλότερα αυτή τη στιγμή σε θέσεις αποφάσεων, στις ακαδημαϊκές έδρες και σε εταιρείες στον χώρο της Ενεργειακής Μετάβασης ενώ τα νέα κορίτσια δεν ενθαρρύνονται αρκετά να ακολουθήσουν σταδιοδρομίες STEM (Science/Επιστήμης, Technology/Τεχνολογίας, Engineering/Μηχανικής και Math/Μαθηματικών)».

Οι εταίροι του έργου δραστηριοποιούνται στον τομέα της Ενεργειακής Μετάβασης, της ισότητας των φύλων ή της εκπαίδευσης STEAM και προέρχονται από επτά χώρες όπως Ιταλία, Κύπρος, Ελλάδα, Σερβία, Γαλλία, Ισπανία, Ολλανδία.

Στο πλαίσιο του έργου θα πραγματοποιηθεί από 28/8 έως 1/9/2023, το FemPower Summer School, το οποίο θα είναι ανοιχτό σε όσους και όσες φοιτούν στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης.

Το έργο συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση, στο πλαίσιο της πρόσκλησης Erasmus+ KA220 – Cooperation Partnerships in Higher Education, μέσω του Ιδρύματος Κρατικών Υποτροφιών.

Επιστημονικός Υπεύθυνος του προγράμματος FemPower είναι ο Επίκουρος Καθηγητής του Τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών του ΑΠΘ Γιώργος Ανδρέου και η επιστημονική ομάδα αποτελείται από τις υποψήφιες διδακτόρισσες Ιωάννα-Μυρτώ Χατζηγεωργίου (Project Manager) και Αναστασία Στεφανίδη (Dissemination Manager).

Δήλωση συμμετοχής στο μάθημα:

https://www.pok.polimi.it/courses?search_query=CET101

Ιστοσελίδα: https://fempower.ee.auth.gr/