Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η εσπερίδα HOU x DAAD

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η εσπερίδα HOU x DAAD, η οποία συνδιοργανώθηκε από το Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο και τη Γερμανική Υπηρεσία Ακαδημαϊκών Ανταλλαγών (DAAD) και έλαβε χώρα την Τετάρτη, 28.06.2023 στο Παράρτημα του Ε.Α.Π. στην Αθήνα.

ελληνικό ανοιχτό πανεπιστήμιο

Θέμα της εκδήλωσης ήταν η δυνατότητα συγχρηματοδότησης ερευνητικών προγραμμάτων μεταξύ Ελλάδας και Γερμανίας και η παρουσίαση αποτελεσμάτων των ερευνητικών προγραμμάτων του ΕΑΠ που λήφθηκαν μέσω του προγράμματος IKYDA 2022 (IKY + DAAD). Την εσπερίδα άνοιξε ο Πρόεδρος του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου, κ. Ιωάννης Καλαβρουζιώτης και υπήρξε συμμετοχή καθηγητών, φοιτητών και ερευνητών του Ε.Α.Π. καθώς και στελεχών της DAAD.

Παρουσιάστηκαν τα αποτελέσματα των δύο ερευνητικών προγραμμάτων του Ε.Α.Π. με τίτλο “Επεξεργασία λυμάτων και ιλύος προσανατολισμένη στην ανάκτηση σε Ελλάδα και Γερμανία” με επιστημονικό υπεύθυνο τον Καθηγητή και Πρόεδρο του Ε.Α.Π. κ. Ιωάννη Καλαβρουζιώτη και η Επικοινωνία της Επιστήμης και Διάδοση της γνώσης στα χρόνια του Ψυχρού Πολέμου” με επιστημονικό υπεύθυνο τον Καθηγητή κ. Γεώργιο Βλαχάκη. Ομιλητές ήταν η Διευθύντρια της DAAD, κ. Ρεγγίνα Φρέντζου, οι Υποψήφιες Διδάκτορες κ. Laumeyer Cora και κ. Καντεράκη Άλκηστις και o Υποψήφιος Διδάκτορας κ. Φρέρης Λουκάς. Η αποφώνηση  της εσπερίδας πραγματοποιήθηκε από τον Πρόεδρο του Ιδρύματος Κρατικών Υποτροφιών, κ. Μιχαήλ Κουτσιλιέρη, ο οποίος εξήρε την αναγκαιότητα διακρατικών προγραμμάτων στο πλαίσιο της ενίσχυσης νέων ερευνητών, της ανάδειξης της διεπιστημονικότητας και της διαπολιτισμικής αλληλεπίδρασης της ακαδημαϊκής κοινότητας.