H συμμετοχή του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών στον 13ο Εθνικό Διαγωνισμό ECOTROPHELIA 2023, ο οποίος έχει ως στόχο την προώθηση της καινοτομίας στην Ελληνική Βιομηχανία Τροφίμων, στέφθηκε με επιτυχία για μία ακόμη χρονιά. Στον διαγωνισμό αυτό που διοργανώνεται από τον Σύνδεσμο Ελληνικών Βιομηχανιών Τροφίμων (ΣΕΒΤ), φοιτητές από όλα τα Πανεπιστήμια της χώρας καλούνται να αναπτύξουν καινοτόμα και οικολογικά προϊόντα διατροφής, με γνώμονα την πρωτοτυπία και τη βιωσιμότητα στην αγορά.
Στη φετινή τελική φάση πέρασαν 11 ομάδες φοιτητών από 10 Ελληνικά Πανεπιστήμια. Τα νέα προϊόντα παρουσιάστηκαν την Τετάρτη 21 Ιουνίου 2023 σε εκπροσώπους της ακαδημαϊκής κοινότητας και του επιχειρηματικού κόσμου των τροφίμων.
Το 2ο βραβείο απονεμήθηκε στην ομάδα του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών από το Τμήμα Επιστήμης Τροφίμων και Διατροφής του Ανθρώπου για το προϊόν Ceres Ale που ξεχώρισε για τη μοναδική του σύνθεση. Πρόκειται για μια λειτουργική μπίρα, σύμμαχο της υγείας με μοναδική γεύση, καθώς διαθέτει προβιοτικές ιδιότητες, χάρη στην ενσωμάτωση του οξυγαλακτικού βακτηρίου Lactobacillus brevis ACA-DC 1705. Η ομάδα της Ceres Ale αποτελείται από τους φοιτητές Ηλία Καραμάν-Λόζο, Αγγελική Κατσιρούμπα, Αλεξάνδρα Κόκκαλη και Κυριακή-Βασιλική Κούτουλα, υπό την καθοδήγηση της Δρ. Γεωργίας Ζουμποπούλου και της Καθ. Έφης Τσακαλίδου.