Provocateur και Beyond Borders σε μια βραδιά γεμάτη σινεμά στην Τεχνόπολη

Το Provocateur ως media partner του 8ου Beyond Borders Kastellorizo International Documentary Film Festival, πραγματοποιεί την Πέμπτη 13 Ιουλίου στις 18:30 στο INNOVATHENS της Τεχνόπολης Δήμου Αθηναίων μια εκδήλωση για γνωρίσεις από κοντά την σπουδαία αυτή προσπάθεια και, γιατί όχι, να κλείσεις τα εισιτήρια σου για Καστελλόριζο και να περάσεις μια πολύ ιδιαίτερη εβδομάδα εκεί.

beyond borders

Θα συζητήσουμε με την Ειρήνη Σαρίογλου, καλλιτεχνική διευθύντρια του Beyond Borders, την Αφροδίτη Καϊράκη και ο Πάνος Δενδράμης, μέλη της κριτικής επιτροπής του τμήματος μιcro Beyond Borders.

Μαζί μας και η Σχολή Κιν/φου- Τηλεόρασης Λ. Σταυράκου, η οποία συνεργάζεται από τη φετινή χρονιά με φεστιβάλ. Η σύμπραξη αυτή περιλαμβάνει τη συμμετοχή ολοκληρωμένων ταινιών στη μicro διαγωνιστική σκηνή-μέσω της οποία οι νικητήριες ταινίες θα προβάλλονται στo Phoenix, ένα από τα μεγαλύτερα ευρωπαϊκά τηλεοπτικά δίκτυα ντοκιμαντέρ-, συμμετοχή στο Pitching Lab/Forum, συμμετοχή στη διεθνή ομάδα σπουδαστριών/σπουδαστών κινηματογράφου με στόχο την εκμάθηση των σταδίων παραγωγής (documentary studio), συμμετοχή στις ομάδες προγραμματισμού του Φεστιβάλ κ.ά.

Όμως πώς θα φέρναμε το Beyond Borders στην Αθήνα αν δεν είχαμε και προβολές. Μετά τη συζήτηση λοιπόν θα ακολουθήσει η προβολή δύο βραβευμένων ντοκιμαντέρ μικρού μήκους, στο 7ο Beyond Borders. Πρόκειται για τα February 1st των Mo Mo & Leila Macaire (Χρυσός Φοίνικας μicro 2022, δες αναλυτικά εδώ) και το iRony του Radheya Jegatheva (Αργυρός Φοίνικας μicro 2022, δες αναλυτικά εδώ). Τις ταινίες θα προλογίσει ο Στέφανος Βέλμαχος, Υπεύθυνος Ανάπτυξης, Επικοινωνίας & Μέσων Κοινωνικής Δικτύωσης του Beyond Borders.

Και μετά από όλα αυτά θα τσουγγρίσουμε τα ποτήρια μας (δεν θα σας αφήναμε «στεγνούς» την πιο ζεστή νύχτα του καλοκαιριού) και με ωραίες μουσικές θα κάνουμε το meet and greet μας.

Σε περιμένουμε και εννοείται πως η είσοδος τόσο στην συζήτηση όσο και στις προβολές είναι δωρεάν.