Συνάντηση του δικτύου του Tällberg Foundation στην Αθήνα

Με στόχο να καλλιεργήσει νέες ιδέες για την αντιμετώπιση των μεγάλων προκλήσεων της εποχής μας, από την κλιματική αλλαγή έως τη μαζική μετανάστευση και τις αποσταθεροποιητικές εξελίξεις στον τομέα της τεχνητής νοημοσύνης ―αλλά και κυρίως να προωθήσει τη δράση για την αντιμετώπισή τους― το Tällberg Foundation συγκέντρωσε πρόσφατα δεκάδες ηγετικές προσωπικότητες από 20 χώρες σε μια εκδήλωση στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ) στην Αθήνα.

tallberg foundation

Στην εκδήλωση, με τίτλο «Leadership in a World Disrupted» (Η ηγεσία σε έναν κόσμο που διαταράσσεται) του Tällberg Foundation συγκεντρώθηκε για πρώτη φορά όλο το δίκτυό του σε ένα μέρος, που περιλαμβάνει παλαιότερους νικητές και μέλη της κριτικής επιτροπής του βραβείου Tällberg-SNF-Eliasson Global Leadership prize. Πέρα από τη συνεχιζόμενη υποστήριξη που προσφέρει το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ) για την υλοποίηση του έργου του Tällberg Foundation και του Βραβείου, το ΙΣΝ παρείχε στήριξη και για την πραγματοποίηση της διοργάνωσης.

Το βραβείο Tällberg-SNF-Eliasson Global Leadership Prize αναδεικνύει ηγετικές προσωπικότητες από ολόκληρο τον κόσμο που ξεχωρίζουν για την καινοτόμο σκέψη, το θάρρος και τη δυνατότητα να επιφέρουν θετικές αλλαγές. Ανάμεσα στους νικητές του 2022 ξεχώρισαν άνθρωποι που εργάζονται στη Βενεζουέλα, στη Ζιμπάμπουε και στην Ελλάδα για την υποστήριξη της πρόσβασης των μεταναστών στην εκπαίδευση, της βιώσιμης καλλιέργειας μανιταριών και του ποδοσφαίρου χωρίς αποκλεισμούς.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε μετά την ολοκλήρωση του SNF Nostos 2023, με θέμα μια ακόμη μεγάλη πρόκληση της εποχής μας: την ψυχική υγεία.