Υπάρχουν δύο κατηγορίες ανθρώπων όσο αφορά τον χωρισμό. Για κάποιους είναι ένα φυσικό γεγονός που όλοι θα πρέπει να περάσουμε κάποια στιγμή στην ζωή μας, ενώ για κάποιους άλλους είναι ένα αρκετά δυσάρεστο γεγονός που σκέφτονται κάποιες φορές αν θα ξανακάνουν ή όχι σχέση.
Ανεξάρτητα από το ποια κατηγορία αντιπροσωπεύει εσένα, σίγουρα έχεις δώσει ένα χωρισμό στη ζωή σου και πιθανόν να βιώσεις κι άλλους.
Τίποτα δεν μπορεί να σε προετοιμάσει για την εμπειρία αυτή του χωρισμού αλλά παρ’όλα αυτά υπάρχουν κάποιοι τρόποι που θα σε βοηθήσουν να τον ξεπεράσεις πιο γρήγορα και ανώδυνα.
Δέξου τα συναισθήματά σου
Δεν γίνεται μετά από κάποιον χωρισμό ακόμα κι αν ήταν κοινή σας απόφαση να πετάς από χαρά. Θέλεις κάποιο χρόνο για να βιώσεις τα συναισθήματά σου και τα κατανοήσεις. Το καλό θα είναι για σένα να αποδεχτείς τον πόνο που νιώθεις εξαιτίας του χωρισμού, αλλά να μην μείνεις στο στάδιο της άρνησης για μεγάλο διάστημα.
Μη νιώθεις ενοχές
Δεν χρειάζεται όταν χωρίσεις να ρίξεις όλο το βάρος της ευθύνης πάνω σου. Σίγουρα σε καμία σχέση όπως και χωρισμό δεν φταίει μόνο ο ένας. Δες ποια ήταν τα δικά σου λάθη , χωρίς να υπερβάλλεις και φρόντισε για το δικό σου καλό να μην λειτουργήσεις με τον ίδιο τρόπο στο μέλλον ώστε να μην επαναλάβεις τα ίδια λάθη.
Πες όχι στις αλληλοκατηγορίες
Αν υπάρχει ακόμα επαφή με τον πρώην απέφυγε να κατηγορήσεις αυτόν για όλα τα κακά που συμβαίνουν λόγω του χωρισμού σας. Γιατί αν το κάνεις αυτό, στο τέλος θα κατηγορήσεις τον ίδιο σου τον εαυτό, που ήσουν με αυτόν τον άνθρωπο, στον οποίον είχες επενδύσει συναισθηματικά. Είναι καλύτερο να πείτε και οι δύο ότι είδατε με άλλον τρόπο τα πράγματα ή ότι είχατε διαφορετικά θέλω και στόχους.
Βάλε στόχους ξανά
Αντί να χαραμίσεις την ενέργειά σου με το να ασχολείσαι με τον πρώην.επένδυσε την, στο να βάλεις πάλι στόχους και να φτιάξεις ξανά τη ζωή σου. Μπορείς για παράδειγμα να ξεκινήσεις κάποιο χόμπι ή κάποιο μεταπτυχιακό και γενικά να κάνεις ότι είχες αφήσει όλο αυτό το διάστημα.