Το Teen Business School του Πανεπιστημίου Μακεδονίας εμπλουτίζει τις δράσεις του και καταξιώνεται στο χώρο της νεανικής επιχειρηματικότητας

Με την κορυφαία διάκριση επιβραβεύτηκε το πρωτοποριακό εκπαιδευτικό πρόγραμμα νεανικής επιχειρηματικότητας του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, TeenBusinessSchool (TBS), στον διαγωνισμό EducationLeadersAwards 2023, που διεξήχθη πριν από λίγες ημέρες στο Συνεδριακό Κέντρο Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής. Συγκεκριμένα, το TBS τιμήθηκε με τη διάκριση «Gold» στην κατηγορία «Διασύνδεση με την Αγορά Εργασίας & Νεανική Επιχειρηματικότητα».

teen business school

Πλέον, μετά τα βραβεία Platinum και Gold που απέσπασε το TBS στον διαγωνισμό του 2021, αυτό είναι το 3ο βραβείο του δημοφιλούς προγράμματος σε διάστημα δύο χρόνων.

Το βραβείο απονεμήθηκε στον καθηγητή του Πανεπιστημίου Μακεδονίας και Επιστημονικό Υπεύθυνο του προγράμματος, Γιάννη Νικολαΐδη, από τον διακεκριμένο καθηγητή σε θέματα Διοίκησης Επιχειρήσεων και συγγραφέα, Δημήτρη Μπουραντά. Θερμά συγχαρητήρια για την επιτυχία του TBS έδωσε και η πρόεδρος της επιτροπής αξιολόγησης των υποψηφιοτήτων και πρώην υπουργός Παιδείας, Άννα Διαμαντοπούλου.

Η βράβευση αφορούσε το 3ήμερο εκπαιδευτικό πρόγραμμα που διεξήχθη τον Δεκέμβριο 2022, στο πλαίσιο του οποίου εκπαιδεύτηκαν νέοι και νέες με οπτική αναπηρία. Όπως ανέφερε στο περιθώριο της βράβευσης ο κ. Νικολαΐδης «ακόμη μεγαλύτερο βραβείο για όλη την ομάδα συντελεστών του TBS είναι το ότι μαθαίνουμε πως ήδη κάποιο από τα εκπαιδευόμενα άτομα σκέφτεται να ξεκινήσει την δική του επιχειρηματική δραστηριότητα!»

            Είναι σημαντικό να αναφερθεί ότι το εν λόγω πρόγραμμα υλοποιήθηκε με τη χορηγική υποστήριξη της Deloitte στο πλαίσιο της στρατηγικής της εταιρείας να φέρνει τους νέους πιο κοντά στην επιχειρηματικότητα, να δημιουργεί ένα θετικό κοινωνικό αποτύπωμα και εν τέλει να βοηθά στο να χτίζεται ένα καλύτερο μέλλον για όλους. Η Deloitte εκτός των άλλων συνεισέφερε τις εγκαταστάσεις της στο Deloitte Competence Center καθώς και πλήθος εθελοντών στελεχών της προκειμένου να διοργανωθεί ένα άρτιο εκπαιδευτικό πρόγραμμα.

Να σημειωθεί πώς πρόσφατα ολοκληρώθηκε και ο 14ος κύκλος του TBS, όπου σημειώθηκε ρεκόρ συμμετοχών με 61 μαθητές και μαθήτριες από 14-18 ετών, στο πλαίσιο του οποίου διοργανώθηκαν πολλές εκπαιδευτικές και ψυχαγωγικές ταυτόχρονα δράσεις, που άφησαν όλα τα παιδιά απόλυτα ικανοποιημένα. Κοινός τόπος διαχρονικά όλων των συμμετεχόντων, είναι η αλλαγή στον τρόπο σκέψης τους, η οργάνωση των ιδεών τους και ο εμπλουτισμός με γνώσεις και εμπειρίες.

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκέπτονται την ιστοσελίδα της διοργάνωσης www.teenbusinessschool.gr ή να επικοινωνούν με το τηλ. 2310-891.227 ή τη διεύθυνση: teenbusinessschool@uom.edu.gr