Ίδρυση του Διιδρυματικού Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών με τίτλο: «Ιατρική Ακριβείας και Νέες Θεραπείες»

Η Σχολή Θετικών Επιστημών και Τεχνολογίας (Σ.Θ.Ε.Τ.) του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου (Ε.Α.Π.) και το Ίδρυμα Ιατροβιολογικών Ερευνών της Ακαδημίας Αθηνών (ΙΙΒΕΑΑ) θα λειτουργήσουν από το ακαδημαϊκό έτος 2023-2024 το Διιδρυματικό Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών (Δ.Π.Μ.Σ.) με τίτλο: «Ιατρική Ακριβείας και Νέες Θεραπείες» (στην αγγλική «Precision Medicine and Novel Therapies» PRETH), σύμφωνα με τις διατάξεις του Ειδικού Πρωτοκόλλου Συνεργασίας, τις διατάξεις του ν. 4485/2017 (A’ 114) και τις διατάξεις του ν. 2552/1997 (Α’ 266) όπως τροποποιήθηκε και ισχύει.

ελληνικό ανοιχτό πανεπιστήμιο

Το περιεχόμενο του Δ.Π.Μ.Σ. «Ιατρική Ακριβείας και Νέες Θεραπείες» περιλαμβάνει ένα εστιασμένο σύνολο βασικών ενοτήτων που ειδικεύονται σε πολλές πτυχές της Ιατρικής Ακριβείας. Εμπεριέχει τη σύγχρονη θεματολογία αιχμής στις βιοεπιστήμες και στην ιατρική, ενώ ταυτόχρονα ανταποκρίνεται στις προκλήσεις της νέας τεχνολογίας που χρησιμοποιείται στα πεδία της διαγνωστικής, των γενετικών αναλύσεων και των κλινικών μελετών-δοκιμών. Διαρθρώνεται σε εξαμηνιαίες Θεωρητικές και Εργαστηριακές Θεματικές Ενότητες εμπλουτίζοντας τη θεωρία με την πρακτική εξοικείωση των συμμετεχόντων στα σύγχρονα εργαστήρια της Σ.Θ.Ε.Τ. του Ε.Α.Π. και του ΙΙΒΕΑΑ. Γλώσσα διδασκαλίας όλων των Θεματικών Ενοτήτων, καθώς και της εκπόνησης της Μεταπτυχιακής Διπλωματικής Εργασίας είναι η αγγλική.

Το Δ.Π.Μ.Σ. απονέμει Μεταπτυχιακό Δίπλωμα Ειδίκευσης (Μ.Δ.Ε.) με τίτλο «Precision Medicine and Novel Therapies». Ο τίτλος θα απονέμεται από τη Σ.Θ.Ε.Τ. του Ε.Α.Π. με μνεία ότι πρόκειται για Διιδρυματικό Π.Μ.Σ. του Ε.Α.Π. και του ΙΙΒΕΑΑ.

Η έναρξη του Δ.Π.Μ.Σ. “Ιατρική Ακριβείας και Νέες Θεραπείες” (PRETH) αναμένεται τον Μάρτιο του 2024.