Ένα θεαματικό, νέο κέντρο παραστατικών τεχνών ανοίγει στο World Trade Center

Το Κέντρο Παραστατικών Τεχνών Perelman Center for the Performing Arts (PAC NYC), το οποίο θα φιλοξενεί παραστάσεις χορού, θεάτρου, μουσικής, όπερας, ταινίες και άλλα πολιτιστικά δρώμενα στον χώρο του World Trade Center στο Μανχάταν, ανοίγει σύντομα για το κοινό.

world trade center

Το PAC NYC αναμένεται να δημιουργήσει ένα νέο είδος δημόσιου χώρου στην ευρύτερη περιοχή. Στον εξωτερικό χώρο, σε μια πλατεία, θα φιλοξενούνται ανοιχτές εκδηλώσεις και στον εσωτερικό, στη σκηνή του Vartan & Clare Gregorian Lobby Stage, το Κέντρο θα προσφέρει πλήθος δωρεάν παραστάσεων που θα είναι ανοιχτές για όλο τον κόσμο. Πριν και μετά τις παραστάσεις θα διοργανώνονται σχετικές εκδηλώσεις, καθώς και προγράμματα για οικογένειες τα πρωινά του Σαββατοκύριακου και το μεσημέρι για ανθρώπους που εργάζονται σε κοντινή απόσταση. 

Σε συνέχεια της εκστρατείας συγκέντρωσης κεφαλαίων του PAC NYC, το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ) ήρθε να ενισχύσει με δωρεά του τη σκηνή του Vartan & Clare Gregorian Lobby Stage στη μνήμη του αείμνηστου Vartan Gregorian και της συζύγου του Clare. Ο Vartan Gregorian, αποδέκτης του Presidential Medal of Freedom (Προεδρικό Μετάλλιο της Ελευθερίας), ακαδημαϊκός, φιλάνθρωπος και εμπνευσμένος οραματιστής, ηγήθηκε της προσπάθειας ανάκαμψης της New York Public Library κατά τη δεκαετία του 1980, οδηγώντας την από τη δυσχερή της θέση στη σημερινή, ανανεωμένη μορφή της, ως ένας δημόσιος χώρος, ανοιχτός για όλους τους κατοίκους της Νέας Υόρκης.