Η συμμετοχή ΕΜΠ και ΕΠΙΣΕΥ στην 87η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης

Το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο και το Ερευνητικό Πανεπιστημιακό Ινστιτούτο Συστημάτων Επικοινωνιών και Υπολογιστών (ΕΠΙΣΕΥ) του ΕΜΠ συμμετείχαν στην 87η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, 9-17/9/2023, σε δικό τους εκθεσιακό χώρο, από κοινού.

πολυτεχνείο

Η συμμετοχή είχε ως στόχο να αναδείξει τις δυνατότητες, τον δυναμισμό και την εξωστρέφεια του Ιδρύματος και να παρουσιάσει στο ευρύ κοινό  τα επιτεύγματα και τις προσπάθειες του ακαδημαϊκού και ερευνητικού προσωπικού του σε σχέση με τις τρέχουσες τεχνολογικές εξελίξεις και ειδικά στη σύνδεση της έρευνας με τη μεταφορά τεχνολογίας, την καινοτομία και την επιχειρηματικότητα.

Ο εκθεσιακός χώρος ΕΜΠ και ΕΠΙΣΕΥ ήταν στο περίπτερο 14-AKADEMIA.

Η 87η ΔΕΘ ήταν υπό τη «σκιά» των καταστροφικών πλημμυρών στη Θεσσαλία. Η κίνηση, ήταν μειωμένη, σε σύγκριση με προηγούμενες Εκθέσεις, αλλά  φορείς, οργανισμοί και εταιρίες είχαν παρουσία μέσω περιπτέρων και το ενδιαφέρον των επισκεπτών, κάθε ηλικίας, ήταν ζωηρό.  Το περίπτερο ΕΜΠ και ΕΠΙΣΕΥ επισκέφθηκε η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κ. Σακελλαροπούλου, κυβερνητικά στελέχη, αντιπροσωπείες κοινοβουλευτικών κομμάτων, εκπρόσωποι από ιδιωτικούς και δημόσιους φορείς,  διοικήσεις, προσωπικό και φοιτητές από άλλα Πανεπιστήμια και απόφοιτοι του ΕΜΠ που βρέθηκαν στη ΔΕΘ ως στελέχη οργανισμών και επιχειρήσεων.

Στο κέντρο του ενδιαφέροντος ήταν το περίπτερο του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας. Επισκεφτήκαμε για να εκφράσουμε το ενδιαφέρον και την αλληλεγγύη μας για το σοβαρότατο πλήγμα που υπέστησαν οι εγκαταστάσεις και ο εξοπλισμός του Πανεπιστημίου από τις πλημμύρες, να ενημερωθούμε από τις πρυτανικές αρχές για την έκταση των προβλημάτων  και να ενημερώσουμε για τις εκ μέρους μας δράσεις υποστήριξης.

Με τιμώμενη χώρα τη Βουλγαρία, το ΕΜΠ προσκάλεσε το Τεχνικό Πανεπιστήμιο της Σόφιας για υπογραφή διμερούς συμφωνίας συνεργασίας και ανοιχτή εκδήλωση και συζήτηση για προσδιορισμό δράσεων, εκπαιδευτικών και ερευνητικών, αμοιβαίου ενδιαφέροντος. Περισσότερα:

ΕΜΠ και TU-Sofia στη 87η ΔΕΘ με τιμώμενη χώρα τη Βουλγαρία

Το ΕΠΙΣΕΥ οργάνωσε δύο ενημερωτικές εκδηλώσεις όπου παρουσιάστηκαν οι πολύπλευρες δραστηριότητές του καθώς και, ειδικότερα, τεχνολογίες για τη διαχείριση κρίσεων και φυσικών καταστροφών.

Προβολή, ενημέρωση, δικτύωση και κινητικότητα είναι τα κύρια στοιχεία της αποτίμησης της συμμετοχής του ΕΜΠ στη ΔΕΘ. Θερμές ευχαριστίες στην ομάδα – προσωπικό, συναδέλφους και συνεργάτες από το ΕΜΠ και το ΕΠΙΣΕΥ– για την εξαιρετική προσπάθεια της προετοιμασίας και της υποστήριξης της παρουσίας μας στην 87η ΔΕΘ.