Ξενικά ο 2ος κύκλος των δύο MOOC για την «Τεχνητή Νοημοσύνη» και για το «Διαδίκτυο των Πραγμάτων»

Η Ερευνητική Ομάδα DAISSy του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου ανακοινώνει την έναρξη του 2ου κύκλου υλοποίησης των δύο Μαζικών Ανοικτών Διαδικτυακών Μαθημάτων (Massive Open Online Course-MOOC) με αντικείμενο το «Διαδίκτυο των Πραγμάτων (ΔτΠ)» και την «Τεχνητή Νοημοσύνη (ΤΝ)»!

eap

Τα δύο MOOC αναπτύχθηκαν στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού έργου «ADA – All Digital Academy», το οποίο επικεντρώνεται στην προσφορά δραστηριοτήτων κατάρτισης εκπαιδευτών ενηλίκων σε αναδυόμενες τεχνολογίες, με έμφαση στο Διαδίκτυο των Πραγμάτων (ΔτΠ) και στην Τεχνητή Νοημοσύνη (ΤΝ). Βασικό σκοπό του έργου ADA αποτελεί η απόκτηση ή/και ενίσχυση των σχετικών δεξιοτήτων των εκπαιδευτικών και των κέντρων μάθησης, αναφορικά με τον τρόπο οργάνωσης και παροχής μαθημάτων και μαθησιακών εμπειριών σχετικά με το ΔτΠ και την ΤΝ, για ενήλικες εκπαιδευόμενους/εκπαιδευόμενες. Οι εκπαιδεύσεις έχουν σχεδιαστεί για εκπαιδευτές/εκπαιδεύτριες ενηλίκων και εκπαιδευτές/εκπαιδεύτριες με περιορισμένη ή καθόλου γνώση στα πεδία αυτά.

Τα δύο MOOC ξεκινούν παράλληλα στις 23 Οκτωβρίου 2023, ολοκληρώνονται στις 14 Ιανουαρίου 2024 και προσφέρονται στην Αγγλική γλώσσα.

  • Η συμμετοχή είναι δωρεάν και η εγγραφή γίνεται στον ιστότοπο της εκπαιδευτικής πλατφόρμας του έργου ADA, συμπληρώνοντας τη σχετική φόρμα εγγραφής.
  • Ο/Η ενδιαφερόμενος/ενδιαφερόμενη μπορεί να δηλώσει συμμετοχή και στα δύο MOOC, αν το επιθυμεί – δεν υπάρχει περιορισμός.
  • Η επιτυχής ολοκλήρωση του MOOC οδηγεί στη  λήψη αντίστοιχου  πιστοποιητικού, σύμφωνα με τα ευρωπαϊκά και εθνικά πλαίσια προσόντων και το ευρωπαϊκό σύστημα πιστωτικών μονάδων για την επαγγελματική εκπαίδευσης.

► Aναλυτικά στοιχεία σχετικά με το 2ο κύκλο έναρξης των δύο MOOC του έργου ADA και τον τρόπο συμμετοχής/εγγραφής, μπορείτε να δείτε εδώ

► Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το έργο ADAκαθώς κι άλλες δράσεις της Ερευνητικής Ομάδας DAISSy-ΕΑΠ: