Επέκταση του εκπαιδευτικού προγράμματος οικονομικής δημοσιογραφίας του Bloomberg Media Initiative Africa

Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα της πρωτοβουλίας Bloomberg Media Initiative Africa, που έχει ως στόχο την ενίσχυση της δημοσιογραφικής κάλυψης οικονομικών θεμάτων και κατ’ επέκταση της διαφάνειας στην επιχειρηματική και πολιτική σκηνή, επεκτάθηκε στη γαλλόφωνη Δυτική Αφρική.

bloomberg media

Περισσότεροι από 100 επαγγελματίες που προέρχονται από τους τομείς των μέσων ενημέρωσης, από την κοινωνία των πολιτών, από επιχειρήσεις και κυβερνητικούς οργανισμούς συναντήθηκαν την περασμένη εβδομάδα στο Αμπιτζάν της Ακτής Ελεφαντοστού και στο Ντακάρ της Σενεγάλης για την έναρξη του προγράμματος. Θα συναντηθούν δια ζώσης άλλες 23 φορές μέσα στους επόμενους οκτώ μήνες για να παρακολουθήσουν διαδραστικές ολοήμερες συνεδρίες.

Οι νέοι συμμετέχοντες έρχονται να προστεθούν στους συνολικά 800 απόφοιτους από 16 χώρες που έχουν λάβει μέρος από το 2014 σε εργαστήρια του εκπαιδευτικού προγράμματος οικονομικής δημοσιογραφίας στη Γκάνα, στην Κένυα, στη Νιγηρία, στη Νότια Αφρική, στην Τανζανία και στη Ζάμπια. Το πρόγραμμα έχει σχεδιαστεί σε συνεργασία με το ακαδημαϊκό προσωπικό αναγνωρισμένων τοπικών πανεπιστημίων και βοηθάει τους συμμετέχοντες να αναπτύξουν μια εξοικείωση αναφορικά με θέματα κεφαλαιαγορών, δημόσιας διοίκησης, οικονομικών, καθώς και να αναπτύξουν δεξιότητες στην ανάλυση δεδομένων και τη δημοσιογραφία.

Στο Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ) υποστηρίζουμε το εκπαιδευτικό πρόγραμμα δημοσιογραφίας από το 2018.

«Καθώς προσφέρουμε για πρώτη φορά το πρόγραμμα στα γαλλικά ευελπιστούμε ότι αυτή η νέα ομάδα δημοσιογράφων και επαγγελματιών θα ανοίξει τον δρόμο για τη διαμόρφωση του μέλλοντος της ισχυρής επιχειρηματικής και οικονομικής δημοσιογραφίας στη γαλλόφωνη Αφρική», δήλωσε η Erana Stennnett, επικεφαλής της εταιρικής κοινωνικής ευθύνης του Bloomberg στην Αφρική και τη Μέση Ανατολή και Διευθύντρια της πρωτοβουλίας Bloomberg Media Initiative Africa.