Εκδήλωση για τον έναν χρόνο λειτουργίας του Αιμοδυναμικού Εργαστηρίου στο Γ.Ν.Θ. «Ιπποκράτειο»

Mε αφορμή τη λειτουργία ενός χρόνου του Αιμοδυναμικού Εργαστηρίου του Γενικού Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης (Γ.Ν.Θ.) «Ιπποκράτειο» πραγματοποιήθηκε εκδήλωση, παρουσία του Υφυπουργού Υγείας, Μάριου Θεμιστοκλέους, του Διοικητή της 4ης ΥΠΕ, Δημήτρη Τσαλικάκη, του Πρόεδρου του Τμήματος Ιατρικής του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, Κυριάκου Αναστασιάδη, του Διοικητή του Νοσοκομείου, Νίκου Αντωνάκη, του Διευθυντή της Γ’ Καρδιολογικής Κλινικής και υπευθύνου του έργου, Bασίλη Βασιλικού και εκπροσώπων του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ).

ιπποκρατειο

Οι εργασίες διαμόρφωσης των χώρων και η προμήθεια ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού του Αιμοδυναμικού Εργαστηρίου και της Στεφανιαίας Μονάδας του (Γ.Ν.Θ.) «Ιπποκράτειο» πραγματοποιήθηκαν με δωρεά του ΙΣΝ, η οποία ολοκληρώθηκε το 2022. Η νέα Αιμοδυναμική Μονάδα έχει αναβαθμίσει σημαντικά την ποιότητα παρεχόμενων υπηρεσιών υγείας σε καρδιολογικούς ασθενείς.

Η εν λόγω δωρεά έρχεται σε συνέχεια πλήθους δωρεών εκ μέρους του ΙΣΝ για την ενίσχυση του Νοσοκομείου, όπως ενδεικτικά για την αναμόρφωση του Τμήματος Κλινικής Καρδιολογίας και τις εργασίες ανακαίνισης και την αγορά εξοπλισμού στη Δεύτερη Παιδιατρική Κλινική του Νοσοκομείου. H ενίσχυση της υγείας βρισκόταν ανέκαθεν στο επίκεντρο της δράσης μας, την τρέχουσα περίοδο έχουμε επικεντρώσει τις δυνάμεις μας στο σύνθετο και εκτενές έργο υλοποίησης Διεθνούς Πρωτοβουλίας για την Υγεία (ΔΠΥ), η οποία στοχεύει στη βελτίωση της πρόσβασης στις ποιοτικές υπηρεσίες υγείας για όλους.