Συμμετοχή του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών στο 4ο Hope 3on3 Streetball

Το Σάββατο 21 και την Κυριακή 22 Οκτωβρίου 2023 το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών συμμετείχε στο 4ο Hope 3on3 Streetball, το οποίο πραγματοποιήθηκε στο κέντρο της Αθήνας  και συγκεκριμένα στην Πλατεία Συντάγματος.

γεωπονικο πανεπιστημιο

Η Ομοσπονδία Σωματείων Ελλήνων Καλαθοσφαιριστών με Αμαξίδιο (Ο.Σ.Ε.Κ.Α.) σε συνεργασία με την Περιφέρεια Αττικής και τον Οργανισμό Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων (ΟΠΑΝΔΑ) διοργάνωσαν τη συγκεκριμένη εκδήλωση, μεταμορφώνοντας την πλατεία Συντάγματος σε ένα ειδικά διαμορφωμένο γήπεδο καλαθοσφαίρισης  για αγώνες 3on3,  το οποίο αποτέλεσε πόλο έλξης μικρών και μεγάλων που αγαπούν την καλαθοσφαίριση αλλά και γενικότερα τον αθλητισμό.

Στην εκδήλωση απηύθυνε χαιρετισμό η Αντιπρύτανης Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου, Διεθνοποίησης και Φοιτητικής Μέριμνας του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών, κ. Ελεάνα Μήλιου, Καθηγήτρια, η οποία εξέφρασε θερμές ευχαριστίες προς τον Πρόεδρο κ. Χρήστο Καλούδη  και τον Αντιπρόεδρο κ. Αθανάσιο Βίγλα της Ο.Σ.Ε.Κ.Α., καθώς και σε όλους τους συντελεστές της εκδήλωσης που συνέβαλλαν τα μέγιστα για να πραγματοποιηθεί αυτό το μοναδικό διήμερο. Επίσης, η κ. Αντιπρύτανης ανέφερε και την επικείμενη ακαδημαϊκή συνεργασία στο πλαίσιο σύναψης Μνημονίου Συνεργασίας που θα υπογράψει το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών με την Ο.Σ.Ε.Κ.Α., προσκαλώντας όλους τους παρευρισκόμενους στην εκδήλωση Sports for Inclusion που θα πραγματοποιηθεί στο Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών την Πέμπτη  9 και την Παρασκευή 10 Νοεμβρίου 2023 σε συνεργασία με την Ο.Σ.Ε.Κ.Α., στο πλαίσιο δράσης του EU-CONEXUS, του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου για την Ευφυή Αειφόρο Διαχείριση της Αστικής Παράκτιας Ζώνης, στο οποίο είναι μέλος το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών.

Αξίζει να αναφερθεί ότι σε αυτό το ιδιαίτερης σημασίας αθλητικό γεγονός συμμετείχαν ως εθελοντές φοιτήτριες και φοιτητές του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών, συμβάλλοντας ενεργά στην ομαλή διεξαγωγή των δρώμενων. Ειδικότερα, την Κυριακή 22 Οκτωβρίου 2023 συμμετείχαν,  από το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών η φοιτήτρια του Τμήματος Επιστήμης Φυτικής Παραγωγής κ. Σοφία Παπαθεοδώρου, ο υπεύθυνος του Γυμναστηρίου κ. Δημήτρης Δανίτσας και ο Επίκουρος Καθηγητής  του Τμήματος Αξιοποίησης Φυσικών Πόρων και Γεωργικής Μηχανικής κ. Εμμανουήλ Ψωμιάδης, μαζί με άλλους παίκτες με αμαξίδιο σε αγώνα καλαθοσφαίρισης  3on3, αποκτώντας μια ξεχωριστή βιωματική εμπειρία. Γενικότερα, οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να λάβουν μέρος  σε ένα μικρό πρωτάθλημα καλαθοσφαίρισης με 7 ομάδες 3on3 της ΟΣΕΚΑ, το οποίο είχε και μια ξεχωριστή νότα, καθώς πλαισιώθηκε από ομάδα χορευτών οι οποίοι έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό, προσφέροντας ένα καταπληκτικό χορευτικό υπερθέαμα.  

Επιπλέον, o Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Λευτέρης Αυγενάκης απέστειλε θερμό χαιρετισμό, τονίζοντας ότι η «τιμή» της πρόσκλησης στην εκδήλωση ήταν δική του. Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους  ο Ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας κ. Στέλιος Κυμπουρόπουλος, ο Χωρικός Αντιπεριφερειάρχης Αττικής του Κεντρικού Τομέα Αθηνών κ. Γεώργιος Βλάχος, ο Θεματικός Αντιπεριφερειάρχης Οικονομικών της Περιφέρειας Αττικής κ. Νίκος Πέππας, ο Δήμαρχος Αθηναίων κ. Κώστας Μπακογιάννης, ο Γενικός Γραμματέας Αθλητισμού του Υπουργείου Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού κ. Γιώργος Μαυρωτάς, ο Συντονιστής Γενικός Διευθυντής του Ολυμπιακού Αθλητικού Κέντρου Αθηνών «Σπύρος Λούης» κ. Κωνσταντίνος Χαλιορής, ο οποίος εκπροσώπησε τον Αναπληρωτή Υπουργό του Υπουργείου Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού κ. Ιωάννη Βρούτση.  Επίσης, παρέστησαν ο Γενικός Γραμματέας του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού κ. Γεώργιος Σκούμας , καθώς και ο Έφορος Εθνικών Ομάδων της Εθνικής Αθλητικής Ομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρίες ΕΑΟΜ-ΑμεΑ κ. Κωνσταντίνος Σιάχος. Τέλος, στο αθλητικό διήμερο εκδηλώσεων  παρευρέθηκαν οι διεθνείς καλαθοσφαιριστές κ.κ. Παναγιώτης Γιαννάκης, Νίκος Λινάρδος, Σοφοκλής Σχορτσιανίτης, Παναγιώτης Φασούλας -και πρώην Δήμαρχος Πειραιά- και ο  καλοθοσφαιριστής κ. Γιάννης Γιαννούλης.