Ο δρόμος της εξιλέωσης: 23 Νοεμβρίου στους κινηματογράφους

Ένα σύγχρονο νουάρ βασισμένο στο ομώνυμο μυθιστόρημα του Μάικλ Φάρις Σμιθ σε σκηνοθεσία της Ναντίν Κρόκερ (Continue) που μας παρασύρει σε μία μικρή πόλη του Μισισιπή όπου η δικαιοσύνη και ο νόμος είναι δύο διαφορετικά πράγματα.

ο δρομος της εξιλεωσης

Στην ταινία για ανθρώπους που βασανίζονται από λάθη του παρελθόντος, πρωταγωνιστούν ο βραβευμένος με Όσκαρ Μελ Γκίμπσον (Braveheart), o Γκάρετ Χέντλαντ (TRON: Legacy) και η Γουίλα Φιτζέραλντ (τηλεοπτική σειρά Κραυγή Αγωνίας).

Ο ΔΡΟΜΟΣ ΤΗΣ ΕΞΙΛΕΩΣΗΣ (Desperation Road) | Official Trailer

Σύνοψη

Ένα φιλμ νουάρ που διαδραματίζεται σε μία έκρυθμη πόλη του Μισισιπή, όπου μία μητέρα και η μικρή της κόρη βρίσκονται στο μάτι του κυκλώνα, εκεί που διασταυρώνονται το ουίσκι, τα όπλα και η δίψα για εκδίκηση.

Μετά από την επταετή του φυλάκιση για φόνο, ο Ράσελ (Γκάρετ Χέντλαντ) πιστεύει ότι έχει εξοφλήσει το χρέος του απέναντι στην κοινωνία, αλλά τα αδέλφια του νεαρού άντρα που δολοφονήθηκε δεν έχουν την ίδια άποψη. Περιμένουν τη στιγμή που θα αποφυλακιστεί, διψασμένοι για αίμα και εκδίκηση. Λίγο πιο κάτω, στον διαπολιτειακό αυτοκινητόδρομο προς τη Λουϊζιάνα, η Μέιμπεν (Γουίλα Φιτζέραλντ) και η μικρή της κόρη κάνουν οτοστόπ κάτω από τον ανελέητο ήλιο, με όλα τους τα υπάρχοντα σε μία σακούλα σκουπιδιών. Απεγνωσμένες και εξαντλημένες, ξοδεύουν το τελευταίο τους δολάριο σε ένα μοτέλ. Αλλά λίγο πριν το ξημέρωμα, η Μέιμπεν τρέχει στο σκοτάδι με ένα πιστόλι στο χέρι. Ο σερίφης είναι νεκρός, ξαπλωμένος στο έδαφος με τους προβολείς του περιπολικού του να τον λούζουν στο φως. Όταν ο Ράσελ καταφθάνει στο σημείο, τα μάτια του νόμου δεν μπορούν παρά να στραφούν σε εκείνον, ειδικά με το όπλο που έχει χώσει για προστασία κάτω από το κάθισμα του φορτηγού. Με τις μοίρες τους να έρχονται σε σύγκρουση, ο Ράσελ πρέπει να αποφασίσει αν θα σώσει τον εαυτό του ή τη Μέιμπεν και το παιδί της.

Σενάριο: Μάικλ Φάρις Σμιθ

Σκηνοθεσία: Ναντίν Κρόκερ

Πρωταγωνιστούν:Γκάρετ Χέντλαντ, Γουίλα Φιτζέραλντ, Ράιαν Χερστ, Μελ Γκίμπσον

Διεύθυνση Φωτογραφίας: Σάι Τέρνμπουλ

Μοντάζ: Τζινγκ Χαν

Ημερομηνία Εξόδου: 23 Νοεμβρίου 2023

Διάρκεια: 1 ώρα και 52 λεπτά