Αθήνα, Νέα Υόρκη, Βαμβακού: Τέσσερις εκδηλώσεις, η ίδια μαγευτική ατμόσφαιρα

Τέσσερις μαγευτικές εκδηλώσεις συνθέτουν την εορταστική ατμόσφαιρα που ξεκινά σε τρεις διαφορετικές πόλεις του κόσμου με την υποστήριξη του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ)!

ιδρυμα νιαρχος

Καθώς οι νύχτες γίνονται μεγαλύτερες και οι θερμοκρασίες πέφτουν, οι ανοιχτές εκδηλώσεις στην Αθήνα, τη Νέα Υόρκη και τη Βαμβακού θα φωτίσουν τις ημέρες μας και θα μας φέρουν ακόμη πιο κοντά.

Την Παρασκευή 1η Δεκεμβρίου άνθρωποι κάθε ηλικίας στην Αθήνα και τη Νέα Υόρκη -αλλά και οπουδήποτε στον κόσμο μέσω διαδικτύου- θα έχουν την ευκαιρία να «βουτήξουν» στη μαγεία των γιορτών. Στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ) στην Αθήνα, ξεκινώντας από τις 7 μ.μ. ώρα Ελλάδας, ο Χριστουγεννιάτικος Κόσμος του ΚΠΙΣΝ θα ζωντανέψει με το άναμμα των αμέτρητων γιορτινών φώτων υπό τους ήχους των παραδοσιακών καλάντων από τη χορωδία νέων της El Sistema Greece. Το πρόγραμμα θα συνεχιστεί με μια πληθωρική μουσική περφόρμανς από τους Mwenso and the Shakes που έρχονται από τη Νέα Υόρκη. Οι επισκέπτες θα έχουν επίσης την ευκαιρία να στροβιλιστούν στο παγοδρόμιο και να παρακολουθήσουν τον μαγευτικό χορό των Σιντριβανιών στο Κανάλι. Η γιορτή της 1ης Δεκεμβρίου θα μεταδοθεί σε απευθείας σύνδεση από την ΕΡΤ2 και φυσικά από το site μας.

Στη συνέχεια, η γιορτή του ΚΠΙΣΝ θα ταξιδέψει στη Νέα Υόρκη. Στις 6 μ.μ. ώρα Αμερικής, την ίδια ημέρα, θα μεταδοθεί στο λόμπι του David Geffen Hall του Lincoln Center. Η γιορτινή συναυλία στην Αθήνα και η μετάδοσή της στη Νέα Υόρκη πραγματοποιούνται στο πλαίσιο του Stavros Niarchos Foundation-Lincoln Center (SNF-LC) Agora Initiative, που υποστηρίζεται από το ΙΣΝ. Πρόκειται για μια σύμπραξη για τον επαναπροσδιορισμό του δημόσιου χώρου, μέρος της οποίας είναι οι «Δίδυμες Αγορές» («Twin Agoras») στο ΚΠΙΣΝ και το Lincoln Center.

Το πνεύμα των γιορτών στη συνέχεια ξαναδιασχίζει τον Ατλαντικό για να σκορπίσει  περισσότερη χαρά, καταλήγοντας την αμέσως επόμενη ημέρα, στις 2 Δεκεμβρίου, στις 3 μ.μ. στο ορεινό χωριό της Βαμβακούς στην Ελλάδα, για μια ακόμη ανοιχτή εκδήλωση που διοργανώνεται από την ομάδα της Vamvakou Revival. Οι μελωδίες της Διαπολιτισμικής Χορωδίας της Εθνικής Λυρικής Σκηνής (ΕΛΣ) θα συνοδεύσουν τη φωταγώγηση του δέντρου, ενώ η γεμάτη εκπλήξεις και δραστηριότητες ημέρα θα ολοκληρωθεί με την πολυαναμενόμενη συναυλία του Φοίβου Δεληβοριά. Κι εάν δεν μπορείτε να βρεθείτε στη Βαμβακού, μπορείτε πάντα να παρακολουθήσετε την εκδήλωση μέσω ζωντανής αναμετάδοσης στο site μας.

Την 1η Δεκεμβρίου ανοίγουν επίσης οι εγγραφές για το πρώτο αγώνα της χρονιάς, τον SNF RUN: 2024 FIRST RUN, που ξεκινά αμέσως μετά την αλλαγή του χρόνου, προσφέροντάς μας την ευκαιρία να περάσουμε στο 2024 με το δεξί σε έναν αγώνα δρόμου 3 χιλιομέτρων γύρω από τον Χριστουγεννιάτικο κόσμο του ΚΠΙΣΝ. Στο πλαίσιο του φιλανθρωπικού χαρακτήρα του SNF RUN: 2024 FIRST RUN, οι δρομείς καλούνται να προσφέρουν με τη συμμετοχή τους ένα «Χριστουγεννιάτικο δώρο» σε παιδιά που το έχουν ανάγκη.

Και η διασκέδαση δεν σταματά εδώ. Καθ΄ όλη τη διάρκεια του Δεκεμβρίου τόσο το ΚΠΙΣΝ όσο και η Βαμβακού προσφέρουν πλήθος ακόμη ανοιχτών εκδηλώσεων για όλο τον κόσμο. Μάθετε περισσότερα στις αντίστοιχες ιστοσελίδες του ΚΠΙΣΝ και της Vamvakou Revival.

Ελπίζουμε να είσαστε μαζί μας, από κοντά ή μακριά, σε αυτές τις εορταστικές εκδηλώσεις που έχουμε τη μεγάλη χαρά να υποστηρίζουμε!