Παγκόσμια Ημέρα των Ατόμων με Αναπηρία – 3 Δεκεμβρίου 2023

Το Παιδαγωγικό Τμήμα Ειδικής Αγωγής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας τιμά την Παγκόσμια Ημέρα των Ατόμων με Αναπηρία με τη φωταγώγηση του κτιρίου της Πρυτανείας την Κυριακή 3 Δεκεμβρίου 2023.

πανεπιστήμιο θεσσαλίας

Οι φοιτητές/ριες του Τμήματος μπορούν να συμμετέχουν ως εθελοντές/ριες στις παρακάτω εκδηλώσεις που οργανώνουν με αφορμή την ημέρα, η Μητρόπολη Δημητριάδος και το Δίκτυο Συνεργαζόμενων Φορέων :Κυριακή 3 Δεκεμβρίου, 11 π.μ.: φιλοξενία και γεύμα στις οικογένειες των ατόμων ΑμεΑ στο Συνεδριακό Κέντρο της Μητροπόλεως, στα Μελισσιάτικα.

Οι φοιτητές/ριες θα συμβάλουν στη δημιουργική απασχόληση των παιδιών. Δευτέρα 4 Δεκεμβρίου, 9-11 π.μ.: στο κλειστό γυμναστήριο Νέας Ιωνίας, θα παρουσιαστεί σε μαθητές/ριες Γυμνασίου το Ευρωπαϊκό άθλημα για τυφλούς/ές Gold Ball. Οι φοιτητές/ριες θα τονώσουν τους αθλητές και τις αθλήτριες με την παρουσία τους και θα βοηθήσουν στη διαδικασία. Δευτέρα 4 Δεκεμβρίου, 11 π.μ. – 1 μ.μ.: στο Γυμναστήριο Αδαμόπουλος, το αθλητικό σωματείο αναπήρων «Αργώ» θα παρουσιάσει σε μαθητές/ριες Γυμνασίου αγώνα μπάσκετ.

Οι φοιτητές/ριες θα τονώσουν τους αθλητές και τις αθλήτριες με την παρουσία τους και θα βοηθήσουν στη διαδικασία. Δευτέρα 4 Δεκεμβρίου, 5-7 μ.μ.: στο προαύλιο χώρο του Αγίου Νικολάου θα πραγματοποιηθεί εθελοντική αιμοδοσία για ενίσχυση του Συλλόγου Θαλασσαιμίας.

Όσοι/ες θέλουν να καταγραφούν ως πιθανοί δότες μυελού των οστών μπορούν να δώσουν λίγο σάλιο. Σε κάθε συμμετέχοντα/ουσα θα δοθεί βεβαίωση από τη Μητρόπολη.Τις δράσεις συντονίζουν τα μέλη του ΠΤΕΑ: Ιουλία Νησιώτου, Σωτηρία Τζιβινίκου και Χριστίνα Ρούση Δηλώσεις συμμετοχής: https://forms.office.com/e/wY83d6ZZ9jΕπικοινωνία: nisiotou@uth.gr, sotitzivi@uth.gr  ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΟ BAZAAR της ΕΛΕΠΑΠ-ΒΟΛΟΥΤην Κυριακή 3 Δεκεμβρίου Φοιτητές και Φοιτήτριες, Εθελοντές και Εθελόντριες του ΠΤΕΑ συμμετέχουν και υποστηρίζουν τη Χριστουγεννιάτικη Εορτο-αγορά της Ελληνικής Εταιρίας Προστασίας και Αποκατάστασης Αναπήρων Προσώπων (ΕΛΕΠΑΠ – Βόλου).  

Το Bazaar θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 3 Δεκεμβρίου 2023 από τις 10:30 έως τις 18:00 στην Εξωραϊστική Λέσχη Βόλου Για την δράση αυτή (και για άλλες) δηλώνουμε συμμετοχή στην φόρμα:https://forms.office.com/e/wY83d6ZZ9j