Γουόνκα | 14 Δεκεμβρίου στους κινηματογράφους

Βασισμένη στον εκπληκτικό πρωταγωνιστή του εμβληματικού και δημοφιλούς βιβλίου «Ο Τσάρλι και το Εργοστάσιο Σοκολάτας» του Ρόαλντ Νταλ, η ταινία αφηγείται πώς ο μεγαλύτερος εφευρέτης, μάγος και σοκολατοποιός του κόσμου εξελίχθηκε στον Γουίλι Γουόνκα που όλοι ξέρουμε. 

γουανκα

Από τον Πολ Κινγκ -σεναριογράφο/σκηνοθέτη των ταινιών Πάντινγκτον-, τον Ντέιβιντ Χέιμαν -παραγωγό των Χάρι Πότερ, Gravity, Φανταστικά Ζώα και Πάντινγκτον-, την παραγωγό Αλεξάντρα Νταρμπισέρ (ταινίες Πάντινγκτον, Jurassic World: Κυριαρχία)  και τον παραγωγό Λουκ Κέλι  (Οι μάγισσες του Ρόαλντ Νταλ), έρχεται μία μεθυστική μείξη μαγείας, μουσικής, πανδαιμόνιου, συναισθήματος και χιούμορ. Με πρωταγωνιστή τον Τιμοτέ Σαλαμέ στον ομώνυμο ρόλο, αυτό το αφοπλιστικό υπερθέαμα θα συστήσει στους θεατές τον νεαρό Γουίλι Γουόνκα, γεμάτο ιδέες και αποφασισμένο να αλλάξει τον κόσμο κομμάτι κομμάτι για να αποδείξει ότι τα καλύτερα πράγματα στη ζωή ξεκινούν με ένα όνειρο και ότι αν είσαι αρκετά τυχερός να συναντήσεις τον Γουίλι Γουόνκα, τότε όλα είναι δυνατά.

Δίπλα στον Σαλαμέ πρωταγωνιστούν η Κέιλα Λέιν (The Day Shall Come), ο βραβευμένος με Emmy και Peabody Κίγκαν-Μάικλ Κι (The Prom, Schmigadoon), ο Πάτερσον Τζόσεφ (Vigil, Noughts + Crosses), ο Ματ Λούκας (Πάντινγκτον, Little Britain), ο Μάθιου Μπέιντον (The Wrong Mans, Ghosts), η υποψήφια για Όσκαρ Σάλι Χόκινς (Η μορφή του νερού, ταινίες  Πάντινγκτον, Spencer), ο Ρόουαν Άτκινσον (ταινίες Johnny English, ταινίες Mr. Bean), ο Τζιμ Κάρτερ (O πύργος του Ντάουντον), η βραβευμένη με Όσκαρ Ολίβια Κόλμαν (Η Ευνοούμενη) και ο Χιου Γκραντ (Πάντινγκτον 2, A Very English Scandal). Στην ταινία παίζουν επίσης οι Νατάσα Ρόθγουελ (The White Lotus, Insecure), Ριτς Φούλτσερ (Ιστορία Γάμου, Απογοήτευση), Ράκι Θάκρα (Σεξουαλική αγωγή, Τέσσερις γάμοι και μία κηδεία), Τομ Ντέιβις (Πάντινγκτον 2, King Gary) και ο Κόμπνα Χόλντμπρουκ Σμιθ( Πάντινγκτον 2, Zack Snyder’s Justice League, Η Μαίρη Πόπινς επιστρέφει).

Γουόνκα (Wonka) | Official Trailer 2 (Υποτιτλ.)

Ο Σάιμον Φάρναμπι (Πάντινγκτον 2) και ο Πολ Κινγκ υπογράφουν το σενάριο, βασισμένοι σε μία ιστορία του Κινγκ και στους χαρακτήρες του Ρόαλντ Νταλ. Executive producers είναι οι Μάικλ Σίγκελ, Κέιτ Άνταμς, Ρόζι Άλισον και Τιμ Γουελσπρίνγκ.

Ο Τσανγκ-Χουν Τσανγκ είναι ο διευθυντής φωτογραφίας (Συνέβη στο Σόχο, Η υπηρέτρια). Ο υποψήφιος για Όσκαρ Νέιθαν Κρόουλι (Tenet, Δουνκέρκη) είναι ο σκηνογράφος. Ο Μαρκ Έβερσον (ταινίες Πάντινγκτον) είναι ο μοντέρ. Η βραβευμένη με Όσκαρ Λίντι Χέμινγκ είναι η ενδυματολόγος (ταινίες Πάντινγκτον, Η παράσταση μιας ζωής). Ο Τζόμπι Τάλμποτ συνθέτει τη μουσική (ταινίες Τραγούδα!) και ο Νιλ Χάνον των Divine Comedy υπογράφει τα πρωτότυπα τραγούδια της ταινίας.

Η ταινία της Warner Bros. Pictures θα κυκλοφορήσει 14 Δεκεμβρίου του 2023 από την Tanweer.

Σύνοψη

Όταν ο αισιόδοξος και γεμάτος δέος Γουίλι Γουόνκα καταφθάνει στο κέντρο του κόσμου της σοκολατοποιίας, δεν έχει παρά μερικά κέρματα στην τσέπη του και ένα καπέλο γεμάτο όνειρα, συμπεριλαμβανομένου του να ανοίξει το δικό του μαγαζί με σοκολάτες πλάι στους σπουδαιότερους σοκολατοποιούς του κόσμου. Αλλά σε αυτή τη μεγαλοπρεπή, αν όχι ανελέητη, πόλη, τα ελάχιστα χρήματα του Γουίλι κάνουν φτερά γρήγορα, και καταλήγει σε ένα μονοπάτι γεμάτο κακουχίες καθώς αναγκάζεται να δουλέψει σαν σκλάβος σε ένα πλυσταριό. Το μέλλον του Γουίλι διαγράφεται δυσοίωνο, ωστόσο το φρόνημά του παραμένει ακμαιότατο, παρά το γεγονός ότι η σοκολατοποιία είναι ένας κλάδος πολύ πιο σκληρός από αυτό φαίνεται και η ευφυΐα του δεν τυχαίνει θερμής υποδοχής από το αδίστακτο Καρτέλ της Σοκολάτας, που θα κάνει τα πάντα για να κρατήσει την πελατεία δική του. Όμως, χάρη στη μοναδικότητά του και τις ιδιοφυείς ιδέες του και με τη βοήθεια μερικών εντυπωσιακών φίλων -ειδικά μιας πανέξυπνης ορφανής νεαρής που ακούει στο όνομα Νουντλ- ο Γουίλι είναι πιο αποφασισμένος από ποτέ να αξιοποιήσει τα ταλέντα και το πείσμα του για να εκπληρώσει το όνειρο του. Μέσα από τη μαγευτικά λαχταριστή, καμιά φορά επικίνδυνη, αισιόδοξη περιπέτεια που θα ακολουθήσει, ο Γουίλι ανακαλύπτει ότι, ενώ οι περισσότεροι στο διάβα του προτιμούν την απληστία από την καλοσύνη, κάθε εμπόδιο είναι για καλό… Το μόνο που χρειάζεται είναι αγνή φαντασία.