Grassroot Soccer και ΙΣΝ στην ίδια ομάδα με στόχο την ενίσχυση της ψυχικής υγείας των νέων

Όλοι μας στο Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ) αισθανόμαστε ιδιαίτερη υπερηφάνεια που λάβαμε το βραβείο Game-Changer Award στην ετήσια εκδήλωση «World AIDS Day Gala» του οργανισμού Grassroot Soccer.

ιδρυμα νιαρχος

Το Grassroot Soccer και το ΙΣΝ συνδέονται με ένα κοινό όραμα, στην προσπάθειά τους να βελτιώσουν την ποιότητα ζωής των νέων, καθώς και τη σωματική και ψυχική τους υγεία. Στην ίδια κατηγορία βραβεύτηκε και η τηλεοπτική σειρά Ted Lasso.

«Το Grassroot Soccer αξιοποιεί το πιο δημοφιλές, ομαδικό άθλημα στον πλανήτη που απολαμβάνουν όλοι οι νέοι ανεξαιρέτως, ανεξαρτήτως χώρας προέλευσης ή οικονομικής κατάστασης, για να προσεγγίσει άτομα νεαρής ηλικίας σε όλο τον κόσμο. Η ιδιοφυής προσέγγιση του οργανισμού βασίζεται στην καλλιέργεια των δεξιοτήτων που σχετίζονται με το ποδόσφαιρο, όπως της επιμονής, της αυτογνωσίας, της αυτοπειθαρχίας και κυρίως του ομαδικού πνεύματος. Πρόκειται για δεξιότητες που βοηθούν τους νέους να ζουν μια ισορροπημένη, υγιή ζωή, τόσο σε σωματικό όσο και ψυχικό επίπεδο. Αισθανόμαστε ιδιαίτερη υπερηφάνεια και τιμή που έχουμε τη δυνατότητα να στηρίξουμε αυτήν τη σπουδαία προσπάθεια», ανέφερε ο Πρόεδρος του ΙΣΝ, Ανδρέας Δρακόπουλος, στην προσωπική του δήλωση, που διαβάστηκε κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης.

«Μέσα από συνεργασίες, όπως αυτή με τον οργανισμό Grassroot Soccer, προσπαθούμε να βοηθήσουμε στην αποστιγματοποίηση της ψυχικής υγείας, να ενισχύσουμε την πρόσβαση σε σχετικές υπηρεσίες και να προωθήσουμε την ευημερία», δήλωσε η Διευθύντρια Δωρεών του ΙΣΝ, Casey Russo. «Αυτές οι αξίες βρίσκονται στο επίκεντρο της κοινωφελούς δράσης του ΙΣΝ στον τομέα της ψυχικής υγείας».

Το ΙΣΝ έχει επίσης υποστηρίξει το πρόγραμμα MindSKILLZ του Grassroot Soccer, ένα πρόγραμμα που αξιοποιεί το παιχνίδι για την ενίσχυση της ψυχικής υγείας των συμμετεχόντων. Η Aurélie Avice, μέλος της Διεύθυνσης Δωρεών του ΙΣΝ, αλλά και οι συμμετέχοντες του SNF Nostos Conference 2023 είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν από κοντά το έργο του οργανισμού.

«Έχοντας συμμετάσχει στις δραστηριότητες που διοργάνωσε ο οργανισμός Grassroot Soccer στο SNF Nostos Conference στην Αθήνα τον περασμένο Ιούνιο», δήλωσε, «αντιλήφθηκα από κοντά τον αντίκτυπο του προγράμματος MindSKILLZ, το οποίο προσφέρει χαμόγελα, βοηθώντας παράλληλα τους νέους να διαχειριστούν καλύτερα την ψυχική τους υγεία».