Πρωτοχρονιά με άρωμα Βιέννης,  στο θέατρο Κολεγίου Αθηνών

Πρωτοχρονιά με άρωμα Βιέννης,  στο θέατρο Κολεγίου Αθηνών με την κορυφαία VIENNA CHAMBER ORCHESTRAγια πρώτη φορά στην Αθήνα, τη Δευτέρα 1 και Τρίτη 2 Ιανουαρίου.

πρωτοχρονιά

Η ιστορική VIENNACHAMBERORCHESTRA με τα θρυλικά βιολιά Στραντιβάριους μας μεταφέρει στην ατμόσφαιρα της αυτοκρατορικής Βιέννης με τις πιο γνωστές μελωδίες και τα πιο δημοφιλή βαλς των Μότσαρτ και Στράους αλλά και ρυθμούς αργεντίνικου Τάνγκο.

Η ορχήστρα έρχεται με 23 επίλεκτους μουσικούς, έγχορδα, πνευστά και κρουστά. Κεντρικός σολίστ είναι ο πολυβραβευμένος και δύο φορές υποψήφιος για τα Grammy της Νέας Υόρκης, σολίστ σαξοφώνου Θεόδωρος Κερκέζος.

Τους μουσικούς πλαισιώνουν χορευτικά ζευγάρια με σολίστ τον πρωταθλητή Ευρώπης και δεύτερο παγκοσμίως, Αργεντίνο χορευτή GabrielMarino με την ομάδα του, που θα μας μαγέψουν στα βαλς και αργεντίνικα τάνγκο.

Την ορχήστρα διευθύνει ο διεθνούς φήμης μαέστρος Μύρων Μιχαηλίδης.

Η VIENNACHAMBERORCHESTRAιδρύθηκε το 1946  και μέσα στα χρόνια έχει εδραιωθεί διεθνώς ως μια από τις κυριότερες ορχήστρες δωματίου.

Στο διάστημα αυτών των δεκαετιών, την καλλιτεχνική διεύθυνση έχουν αναλάβει διεθνώς καταξιωμένοι Μαέστροι όπως, Carlo Zecchi, Philippe Entremont,  Yehudi Menuhin, Sandor Vegh, Heinrich Schiff και τον Stefan Vladar.

Από το 2018, καλλιτεχνικός διευθυντής της ορχήστρας είναι ο Joji Hattori.

Την ορχήστρα διευθύνουν και συμπράττουν μαζί της σε μεγάλες περιοδείες ο Daniel Baremboim, Misha Maisky, Elina Garanca κ.α. σε Ισπανία, Γερμανία, Ιταλία, Αγγλία, Ιαπωνία, Κίνα, Ρωσία, Ηνωμένες Πολιτείες, Κολομβία, Ρουμανία. Έχουν δικό τους κύκλο συναυλιών στη φημισμένη Musikvereinκαι η βάση τους είναι το Konzerthaus.

*Η εκδήλωση πραγματοποιείται υπό την αιγίδα του Υπουργείου Εξωτερικών και της Αυστριακής πρεσβείας στην Ελλάδα.

INFO:

ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑ ΜΕ ΑΡΩΜΑ ΒΙΕΝΝΗΣ

VIENNA CHAMBER ORCHESTRA

ΘΕΑΤΡΟ ΚΟΛΛΕΓΙΟΥ ΑΘΗΝΩΝ

Δευτέρα 1 & Τρίτη 2 Ιανουαρίου

Ώρα έναρξης: 21:00