ΑΠΘ: Διάλεξη με θέμα: «Μπορεί το έργο του Αριστοτέλη να συνεισφέρει στην επικοινωνιακή διαχείριση κρίσεων;»

«Μπορεί το έργο του Αριστοτέλη να συνεισφέρει στην επικοινωνιακή διαχείριση κρίσεων;» είναι το θέμα της διάλεξης που θα δώσει ο Oμότιμος Καθηγητής του «Université libre de Bruxelles», Μέλος της Βασιλικής Ακαδημίας του Βελγίου και της Ακαδημίας Αθηνών, Λάμπρος Κουλουμπαρίτσης, την Τρίτη 19 Δεκεμβρίου 2023 και ώρα 19.00, στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης, στο Φουαγιέ Πλατείας της Αίθουσας Φίλων της Μουσικής.

διαλεξη απθ

Η εκδήλωση διοργανώνεται από το Διεπιστημονικό Κέντρο Αριστοτελικών Μελετών (ΔΙΚΑΜ) του ΑΠΘ, την Ένωση Υποτρόφων Fulbright Βορ. Ελλάδας και το Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης. Συντονίστρια της εκδήλωσης είναι η Πρόεδρος του ΔΙΚΑΜ του ΑΠΘ και της Ένωσης Υποτρόφων Fulbright Βορ. Ελλάδας, Ομότιμη Καθηγήτρια Δήμητρα Σφενδόνη-Μέντζου.

Σύμφωνα με τους διοργανωτές, «Η σειρά των διαλέξεων “Ο Αριστοτέλης σήμερα” στηρίζεται στην πεποίθηση, ότι για να αντιμετωπίσουμε τις μεγάλες προκλήσεις της εποχής μας στο πεδίο της πολιτικής, της οικονομίας, της ηθικής, της κοινωνίας, της παιδείας, του περιβάλλοντος, της υγείας, της επιστήμης, της τεχνολογίας, είναι ανάγκη να επανεξετάσουμε τη φιλοσοφική μας παράδοση και ειδικότερα το έργο του Μακεδόνα φιλοσόφου Αριστοτέλη, το οποίο ανοίγει εξαιρετικά ενδιαφέρουσες προοπτικές για την βαθύτερη κατανόηση και αναζήτηση λύσεων στα προβλήματα του σήμερα».

Η εκδήλωση θα πλαισιωθεί μουσικά με Χριστουγεννιάτικα τραγούδια από το κλιμάκιο της Παιδικής και Νεανικής Χορωδίας του Συλλόγου Φίλων Μουσικής Θεσσαλονίκης, υπό την διεύθυνση της Σοφίας Γιολδάση.

Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό